Antena Meniu Search
x

Ou de struț spart cu bormașina, la Festivalul Clătitelor din Harghita

La clătite înainte! A fost deviza turiştilor care au ieşit la plimbare, în acest weekend, prin ţinuturile Harghitei. Zeci de gospodine s-au pus pe treabă, ca să-i îndulcească. Şi au avut mare succes. Cu dulceaţă, cu urdă sau cu ciocolată, desertul copilăriei a fost savurat de sute de gurmanzi.

de Redactia Observator

la 05.08.2019, 11:38

Vezi și

La clătite înainte! A fost deviza turiştilor care au ieşit la plimbare, în acest weekend, prin ţinuturile Harghitei. Zeci de gospodine s-au pus pe treabă, ca să-i îndulcească. Şi au avut mare succes. Cu dulceaţă, cu urdă sau cu ciocolată, desertul copilăriei a fost savurat de sute de gurmanzi. Marea surpriză au fost clătitele preparate dintr-un ou de struţ de aproape două kilograme. Ca să-l spargă, a fost nevoie de o bormaşină.

Să spargi un ou de struţ nu e treabă uşoară. Are coaja foarte groasă. E nevoie de putere şi de ajutor. Aşa că, înarmat cu o bormaşină, un bărbat a trecut la treabă. L-au susţinut, de pe margine, şi turiştii veniţi în comuna Ocna de Sus. Oul de struţ a fost vedetă la Festivalul Clătitelor de anul acesta.

Oul de struţ este echivalent cu 25 de ouă de găină. Iar din el, gospodinele au făcut sute de clătite.

În faţa tigăilor încinse, bucătăresele îşi spun şi secretele. Apa minerală sau laptele fac clătitele mai pufoase.

Cu şorţuri în brâu, ca nişte adevărate gospodine, câteva fetiţe au demonstrat că, în tainele bucătăriei, vârsta nu are importanţă. Au muncit cot la cot cu bunicile lor.

Iar sutele de turişti s-au înghesuit să se delecteze cu gusturile şi combinaţiile delicioase.

Festivalul Clătitelor din judeţul Harghita se află deja la a patra ediţie. În cele două zile, peste 10.000 de clătite au fost pregătite, gratuit, pentru musafiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ou de struț spart cu bormașina, la Festivalul Clătitelor din Harghita