Antena Meniu Search
x

Ovidiu Olea, antreprenorul român care a adus măşti de protecţie în China

Un antreprenor român stabilit în Hong Kong a devenit în doar câteva luni un jucător important pe piaţa importului de măşti de protecţie, în China.

de Redactia Observator

la 21.05.2020, 14:08

Vezi și
  • Ovidiu Olea locuieşte de 6 luni în Hong Kong.
  • Are o afacere cu sisteme de plăţi electronice.

La începutul pandemiei, în China, tânărul nu a mai găsit în farmacii măşti pentru angajaţii lui. Aşa că s-a gândit să importe de peste hotare şi să ajute astfel şi sistemul de sănătate din Hong Kong, care avea mari lipsuri la acea vreme.

Ovidiu Olea locuieşte de 6 luni în Hong Kong şi are o afacere cu sisteme de plăţi electronice. În timpul pandemiei a reuşit să importe aproape un milion de măşti de protecţie în China drept care acum se gândeşte serios să se dezvolte şi pe această piaţă.

Ovidiu Olea, antreprenor: Pe la mijlocul lui ianuarie când veştile despre virusul din China se răspândeau şi prin Hong Kong, m-a uimit faptul că nu găseam prin farmacii şi prin magazine aici măşti de protecţie. Acela a fost primul semnal de alarmă că ceva nu este în regulă.

A aflat care sunt cele mai cerute măşti de protecţie în spitale şi a făcut tot posibilul să le aducă în ţară.

Ovidiu Olea, antreprenor: Al doilea semnal de alarmă a fost când, după multe multe convorbiri telefonice în jurul lumii, niciun producător nu mai avea capacitate. Şi am mers prin mulţi: Mexic, Marea Britanie, Polonia, Turcia, Coreea. Din întâmplare, am dat peste o fabrică în Africa de Sud.Fabrica mi-a spus că aveau cam jumătate de milion de măşti. Le-am adus pe toate 500 de mii în Hong Kong. În cele 5 zile cât a durat până au ajuns măştile în Hong Kong, noi deja vânduserăm la magazine şi la farmacii. Odată ajunse, în mai puţin de două ore, mi s-a curăţat magazia.

Reporter: Din banii dvs aţi asigurat în farmacii şi spitale?

Ovidiu Olea, antreprenor: Toată investiţia iniţială, măştile, transportul, asigurarea, toate au fost din banii mei.

Reporter: Vreţi să faceţi o fabrică în Hong Kong iar pe viitor aţi dori să dezvoltaţi una şi la noi în ţară?

Ovidiu Olea, antreprenor: Sigur, da! Vă dau veşti bune, fabrica din Hong Kong este acum în lucru. O fac la un standard foarte înalt. Noi ne axăm pe transparenţă şi pe calitate foarte înaltă.

Dar vrea să deschidă una şi în România. Şi de aici să exporte în restul Europei, în următorii ani.

Ovidiu Olea, antreprenor: Povestiţi-ne puţin despre cum este viaţa în acest moment, în Hong Kong.

Face paşi timizi spre un nou normal. Lumea, fără să fie vreun dictat de la Guvern poartă masca tot timpul, în public, în metrou, la birouri.

Există o teamă pentru al treilea val care s-ar putea să vină dacă lăsăm garda jos, însă trebuie să ne întoarcem la muncă. De la 1 mai încoace, lucrurile s-au ameliorat în privinţa ieşirii din casă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Ovidiu Olea, antreprenorul român care a adus măşti de protecţie în China