Antena Meniu Search
x

(P) 6 locuri de vizitat în București cu copilul

Este important să-ți petreci timpul cu cei mici, chiar dacă uneori poate fi solicitant. Să găsești acele activități pe care să le faci cu prichindeii îți poate pune la încercare imaginația și creativitatea, în special în weekend, când ai mai mult timp pe care să-l dedici familiei.

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 13:54

Îți prezentăm câteva activități și-ți recomandăm în ce locuri poți merge cu cei mici, astfel încât aceștia să aibă parte de distracție și de relaxare:

1. Vizitați un anticariat din București

Atât studiile din domeniul educației, cât și toți specialiștii în parenting recomandă să incluzi lectura în programul zilnic al copiilor. Cititul contribuie la dezvoltarea emoțională și intelectuală a copiilor, așadar o vizită la un anticariat din București vă va ajuta să alegeți cele mai potrivite cărți pentru copii și le va deschide acestora apetitul pentru lumea magică a poveștilor. Puteți compara această vizită la anticariat cu o incursiune în istorie, în care numeroasele cărți aflate pe rafturile anticariatului să fie un punct de plecare pentru ca cei mici să descopere marile personalități ale lumii.

2. Organizarea unui picnic în parc

Ieșirea în natură este o activitae benefică pentru toți membrii familiei, iar odată cu venirea primăverii vă veți putea bucura mai mult de ieșirile în natură. Pe lângă timpul petrecut la locurile de joacă amplasate în cele mai mari parcuri din București, puteți organiza un picnic în care să citiți din cărțile preferate ale celui mic. Aflată în topurile celor mai apreciate cărți pentru copii, opera Micul prinț scrisă de autorul Antoine de Saint-Exupery este o lectură ideală pe care să o parcurgeți în parc în timp ce savurați gustările pregătite acasă. O altă activitate distractivă pe care o puteți face împreună este interpretarea pe roluri a celor mai importante dialoguri din carte, o metodă care îi va distra pe cei mici și le va dezvolta empatia.

3. Ateliere de literatură la bibliotecă

În cadrul anumitor biblioteci din București se organizează ocazional diverse ateliere cu specific literar pentru cei mici, unde copiii pot lua contact cu diferite povești. Prin participarea la astfel de ateliere, cei mici vor dezvolta o pasiune pentru lectură, vor dobândi abilități sociale, își vor dezvolta imaginația și vocabularul etc. Și cărțile cu proverbe și ghicitori sunt foarte potrivite pentru copii întrucât îi ajută să deprindă obiceiuri sociale sănătoase. În plus, conținutul din aceste cărți este în general scurt și amuzant, ceea le face ușor de reținut și îi va ajuta pe copii să își îmbunătățească memoria.

4. Vizita la muzeele importante din București

Pe măsură ce copiii cresc, este bine să incluzi pe lista cu activități culturale pe care să le faceți împreună și vizitele la muzeele importante din București. Capitala este încărcată de istorie și are numeroase clădiri reprezentative pentru dezvoltarea sa. În București se află și unele dintre cele mai importante muzee, cum ar fi: Muzeul Național de Istorie Naturală Grigore Antipa, Muzeul Național de Geologie, Muzeul Țăranului Român, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti, Muzeul Național de Istorie a României etc. Vizitând aceste muzee cei mici vor lua contact cu elemente din istoria unor vremuri apuse și cu modul în care se trăia în vremurile respective.

5. Vizionarea unui film la cinema

Experiența de a viziona un film la cinema, mai ales dacă este o premieră pentru cel mic, poate fi un eveniment plin de emoție. Este recomandat să alegeți filme sau animații potrivite vârstei copiilor, astfel încât experiența să fie una de neuitat. Puteți lega vizita la cinema de alte evenimente care pot avea loc în ziua respectivă în același loc în care se află și cinematograful.

6. Spectacole de teatru pentru copii

Locul în care copiii iau contact cu lumea teatrului, cu aplauzele și emoțiile pe care le stârnește interpretarea unui actor este teatrul. Participarea la un spectacol de teatru pentru copii le va stârni curiozitatea acestora, îndemnându-i să-și pună anumite întrebări. De asemenea, o piesă de teatru le va stimula imaginația și îi va ajuta să deprindă anumite abilități sociale, cum ar fi: aprecierea față de munca unui artist, interacțiunea cu latura sa artistică, dezvoltarea empatiei și a culturii generale.

Cât mai puțin timp petrecut în fața ecranelor digitale are un efect benefic asupra dezvoltării copiilor, de aceea îți recomandăm să faci împreună cu cei mici activitățile prezentate în acest articol, astfel încât cei mici să crească frumos și să-și dezvolte inteligența.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » (P) 6 locuri de vizitat în București cu copilul