Antena Meniu Search
x

(P) Factori cheie în alegerea grădiniței ideale pentru dezvoltarea copilului tău

Alegerea grădiniței potrivite este extrem de importantă pentru viitorul academic al copilului tău, dar și pentru dezvoltarea lui psiho-socială. În ultimii ani, acest tip de educație inițială a început să capete o valoare mult mai mare și să fie din ce în ce mai mult luată în serios.

de Redactia Observator

la 27.07.2023, 16:35

Factori cheie în alegerea grădiniței ideale pentru dezvoltarea copilului tău

Grădinița nu este doar un loc în care părinții care lucrează își lasă copiii, ci și un loc care cei mici socializează, învață diferite abilități și se pregătesc pentru viitoarea viață de școlar.

Părinții încep să acorde mai multă atenție alegerii

Există încă mulți părinți care nu acordă nicio atenție alegerii unei grădinițe pentru copilul lor și pur și simplu înscriu copilul la grădiniță de proximitate. Dar situația începe să se schimbe treptat și în România. Deși în grădinițele de stat încă predomină opinia că mediul de aici nu trebuie să fie competitiv, există o mare probabilitate ca din punctul de vedere al părinților care își înscriu acum copiii la grădiniță, să se ceară o creștere a calității educației oferită, o mai bună gestionare a materiei și, în consecință, educatori mai bine pregătiți.

Părinții prudenți încep să realizeze că calitatea educației pe care un copil o poate primi deja în grădiniță poate fi diferită. Un avans în abilitățile fiecărui copil începe să prindă contur deja la această vârstă, așa că părinții responsabili încep să caute grădinița unde să-și ducă copilul în timp util.

Există multe alternative din care să alegi astăzi. Poți alege între grădinițe de stat, private sau chiar bisericești. Și deja în această selecție de bază, vei observa cu siguranță o abordare diferită a educației în fiecare caz. Dacă dorești ceva de calitate pentru copilul tău viziteaza Gradinitaequilibrum. Grădinița Equilibrum din București oferă un alt tip de educație, bazată pe sistemul Reggio Emilia. Modelul de educație este STEAM și vine de la Science, Technology, Engineering, Art, and Math, adică Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică. Astăzi, nu doar părinții care își permit să investească într-o grădiniță privată sunt interesați să aleagă o grădiniță precum Equilibrum, ci și părinții care au în vedere diferite variante de grădinițe care să ofere altceva, diferit de grădinițele de stat. Datorită echipei de educatori, profesori și managementului corect al grădiniței Equilibrum, pot exista diferențe fundamentale în obținerea rezultatelor copiilor și lucrul cu aceștia.

Așadar, ce îți oferă o grădiniță de calitate, așa cum este grădiniță Equilibrum și ce ar trebui tu, că părinte, să cauți în general atunci când ești pe punctul de a-ți înscrie copilul la o astfel de instituție. 

1) Profesori și educatori de top

În unele grădiniței, doar educatorul este cel care se ocupă de educația copiilor. Într-o grădiniță precum Equilibrum, pe lângă educatori, există și profesori pentru diverse discipline precum muzică sau limbi străine. Află ce educatori și profesori va avea copilul tău făcând o vizită la sediul grădiniței Equilibrum.

 2) Experiența și calificarea cadrelor didactice

Află care sunt experiența și calificările profesorilor. Trebuie să te interesezi de fiecare dată dacă  profesorii și educatorii au calificările și experiența pe care le doriți. O grădiniță care se respectă, precum Equilibrum pune la dispoziție copiilor doar personal didactic și nedidactic cu experiența și cu calificări înalte.

3) Numărul de copii din clasă

Numărul de copii de la o grădiniță de stat este adesea foarte mare, undeva la 30 într-o clasă. Grupele de la Equilibrum sunt însă mici, astfel încât atenția educatoarelor să fie îndreptată asupra unui număr cât mai mare de copii. Cu cât sunt mai puțini copii în clasă, cu atât copilul tău va primi mai multă atenție.

4) Evaluarea și motivarea copiilor

Cum are loc evaluarea celor mici? Ce încearcă educatorii să realizeze la clasă pentru a disciplina și motiva copiii? Sunt întrebări pe care orice părinte și le pune în momentul în care își înscrie copilul la grădiniță. Cu o grădiniță precum Equilibrum evaluarea va avea loc periodic, precum și discuțiile cu părinții. De asemenea, cei mici vor fi motivați să învețe, pentru învățarea se face prin joacă, în mod natural, fără niciun pic de presiune.

5) Echipament școlar

 

Uită-te la starea sălii de clasă, a locului de joacă, precum și a cantinei, a dotărilor extra, a băilor. Toate aceste aspecte contează. Grădinița Equilibrum este o locație modernă, utilată corespunzător și conform standardelor. În plus, grădinița dispune de un frumos spațiu exterior, unde copiii vor petrece 60% din timp, bucurându-se de natură.

6) Activități extracurriculare

Află ce activități extrașcolare sunt disponibile de la începutul anului pentru copilul tău. La Equilibrum există o ofertă bogată de activități, bazate pe modelul educativ STEAM. Copiii vor fi încurajați să descopere diferite domenii și să încerce o mulțime de lucruri, pe lângă programa românească predată în mod normal în grădinițe.

7) Predarea limbilor străine

Află când copiii vor învăța limbi străine, dacă există o opțiune de a alege dintre mai multe limbi și cine este profesorul. Întreabă despre calificările sale, nivelul atins sau dacă copiii sunt împărțiți în grupuri mai mici. Toate aceste detalii sunt importante.

8) Comunicarea cu părinții

Cum comunică educatorii cu părinții? Trimite părinților un buletin informativ săptămânal/lunar despre activitățile de clasă? Cât de des au loc întâlnirile cu părinții? Acestea sunt alte întrebări pe care ar trebui să le puneți la momentul înscrierii copiilor la grădiniță. 

La luarea unei decizii, este indicat ca părintele să se familiarizeze cu raportul privind activitățile educaționale, pe care grădinița trebuie să le expună celor interesați. În acesta ar trebui să găsești informații despre focalizarea grădiniței, activitățile extracurriculare, precum și despre bugetul acesteia și despre calificările cadrelor didactice.

Părinții nu au avut niciodată atât de multe opțiuni și informații despre grădinițele disponibile ca în prezent. Așadar, fă-ți cercetările, adună cât mai multe informații despre opțiunile disponibile și ia decizia corectă. Copiii tăi vor urma grădinița în următorii ani și își vor petrece o parte importantă din viața lor acolo. Alegerea ta este așadar crucială. Fie că alegi grădinița Equilibrum, pe care o recomandăm cu drag, sau o altă grădiniță de top din orașul tău, ia o decizie responsabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » (P) Factori cheie în alegerea grădiniței ideale pentru dezvoltarea copilului tău