Antena Meniu Search
x

Un pacient care s-a vindecat de coronavirus: "A fost un moment de eliberare"

Bogdan, tânărul care a aflat săptămâna trecută că e infectat cu noul coronavirus din presă, s-a vindecat. A fost externat din spital, dar a decis să mai stea izolat încă două săptămâni.

De Ema Schweninger la 19.03.2020, 22:50
Vezi și
  • Un pacient care s-a vindecat de coronavirus: "Ideea de a sta în izolare e cruntă"
  • Bogdan aflase din presă că are coronavirus

Bogdan, tânărul care a aflat săptămâna trecută că e infectat cu noul coronavirus din presă, s-a vindecat. A fost externat din spital, dar a decis să mai stea izolat încă două săptămâni. În spital, şi-a dat seama că sistemul sanitar nu ar face faţă unui număr mare de bolnavi aşa că a pus bazele unei platforme prin care să ajute medicii.

Bogdan Aron, pacient vindecat: M-am vindecat! A fost un moment de eliberare, clar. De bucurie. Am sunat pe toată lumea. Mai ales pentru cei din jurul meu a fost o injecţie de optimism.

După nouă zile de la primirea diagnosticului, Bogdan Aron a fost externat din Spitalul Victor Babeş şi a decis să se izoleze pentru 14 zile.

Bogdan Aron, pacient vindecat: Ultimele nouă zile au fost groaznice. Am avut o formă uşoară a bolii. În schimb, ideea de a fi separat de familie, de toată lumea, de a sta în izolare e cruntă. Au fost momente când făceam febră, nu ştiam ce se va întâmpla, o să scadă, nu o să scadă. Din ce văd, nu e o boală uşoară.

Bogdan a aflat din presă că e infectat cu noul coronavirus. Departe de familie, a învins boala cu ajutorul medicilor şi asistenţilor de la Spitalul Victor Babeş.

Bogdan Aron, pacient vindecat: Am simțit că suntem împreună în toata treaba asta. Oamenii care m-au îngrijit pe mine au venit marţi, aproape în acelaşi timp cu mine, la spital crezând că e o zi normală de lucru. Au fost anunţaţi că apar foarte multe cazuri noi şi prin urmare au rămas la serviciu timp de o săptămână. După această săptămână au intrat în carantină 14 zile. Deci se vor împlini 20 şi ceva de zile când nu îşi vor vedea familia, apropiaţii. După astea 21 de zile există riscul să se întoarcă, iar la locul de muncă pentru că se aşteaptă ca numărul de cazuri să crească foarte mult.

Iar acea perioadă va veni, crede Bogdan.

Bogdan Aron, pacient vindecat: Pe drumul dintre spital şi casă am observat o lipsă crasă de responsabilitate. Oamenii sunt în maşini, sunt cu copiii la plimbare, sunt în tramvaie. Oamenii încă nu sunt conştienţi şi o să fie groaznic. Nu-mi dau seama ce aşteaptă. Aşteaptă primii morți? Aşteaptă să ajungem la 10.000 de oameni internaţi în spitale?

Între cei patru pereţi ai salonului în care a fost internat, Bogdan a înţeles că fiecare dintre noi poate da o mână de ajutor spitalelor. Alături de 60 de voluntari a pus bazele unei platforme şi sunt deja 200 de cereri din partea doctorilor.

Bogdan Aron, pacient vindecat: Pe ajutorspitale.entreprenation.ro dacă sunteţi un medic sau reprezentaţi un spital puteţi să veniţi acolo cu cererile pe care le aveţi şi noi vom face tot ce ne stă în putinţă să vă punem în legătură cu o organizaţie sau cu un antreprenor.

Din cei 277 de români infectaţi cu noul coronavirus, 25 s-au vindecat şi au fost externaţi.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Un pacient care s-a vindecat de coronavirus: "A fost un moment de eliberare"

Breaking News

Val de aer polar peste România. De luni, vremea se schimă radical în toată țara. Prognoza meteo până...

Val de aer polar peste România. De luni, vremea se schimă radical în toată țara. Prognoza meteo până în 9 ianuarie