Pacienţii preferă covrigi cu iaurt de la chioşcul de peste stradă, decât mâncarea din spitale
Pacienţii spitalelor preferă să mânânce covrigi cu iaurt de la chioşcul de peste stradă decât mesele oferite în unităţile medicale. Mulţi refuză mâncarea de spital înainte să o guste - din convingere că nimic nu poate fi mai rău de atât.
Pacienţii spitalelor preferă să mânânce covrigi cu iaurt de la chioşcul de peste stradă decât mesele oferite în unităţile medicale. Mulţi refuză mâncarea de spital înainte să o guste - din convingere că nimic nu poate fi mai rău de atât. Reporterii Observator au făcut turul spitalelor şi au descoperit şi exemple pozitive. Unele unităţi medicale au bucătării nou-nouţe, ca în restaurante. Altele - contracte cu firme de catering. Prin urmare, şi meniurile sunt de bună calitate.
Fotografii controversate cu mâncarea servită în spitalele din România. Într-una avem un mic dejun de la Spitalul Clinic de Copii Oradea. În a doua, o imagini şi un titlu sugestive: "Mancare de spital în România". După astfel de experienţe, oamenii refuză chiar să guste mesele din unităţile medicale.
Totuşi, există şi exemple pozitive. La Maternitatea Giuleşti, de exemplu, poftele pacientelor sunt puse pe primul loc. Totul străluceşte în bucătăria proaspăt renovată. Echipate ca-ntr-un restaurant, bucătăresele pregătesc totul cu grijă.
Conform unei hotărâri de guvern din 2016, necesarul celor 1800 de calorii este asigurat de o alocaţie de hrană cuprinsă între 5 şi 17 lei. Sumele mai mari sunt pentru cei care suferă de TBC, hepatită sau diabet.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰