Antena Meniu Search
x

Pădurile din jurul Clujului adăpostesc o mafie. Zeci de copii, femei şi bătrâni, prinşi într-un sistem de sclavie modernă

Zeci de copii, femei şi bătrâni sunt prinşi deopotrivă într-un sistem de sclavie modernă. De dimineaţa până seara, timp de câteva luni pe an, cutreieră la pas dealurile, în căutare de ciuperci.

Vezi și

Zeci de copii, femei şi bătrâni sunt prinşi deopotrivă într-un sistem de sclavie modernă. De dimineaţa până seara, timp de câteva luni pe an, cutreieră la pas dealurile, în căutare de ciuperci.

Vând marfa unor traficanţi din zonă, pe câţiva lei, iar aceasta ajunge în bucătăriile unor restaurante de lux din vestul Europei, pentru sume chiar şi de 20 de ori mai mari. Totul se întâmplă, bineînţeles, la limita legii. Oamenii invadează pur şi simplu terenurile localnicilor şi lasă în urma lor tone de mizerie.

La poalele munţilor Apuseni, între judeţele Cluj şi Alba, sute de culegători dorm în zeci de barăci improvizate, de la începutul verii până toamna târziu. Acolo trăiesc, acolo muncesc. Zilnic, periază pădurile de munte în căutare de ciuperci. Nu recunosc însă că roadele muncii lor ajung la traficanţi, iar de acolo pe mesele marilor restaurante din Italia. 

Sunt oameni care vin de ani de zile, de la zeci de kilometri depărtare, să culeagă ciuperci în zonele potrivite. Asta chiar dacă, de multe ori, recompensa nu este pe măsura efortului. 

Autorităţile au făcut sesizări, iar după o razie a poliţiei, în această vară, într-o astfel de tabără improvizată, zeci de oameni au fost amendaţi. Astăzi, culegătorii sunt însă tot acolo.

Mafia din spatele traficului de ciuperci din România a fost dezvăluită într-un material al jurnaliştilor clujeni şi preluat inclusiv de Corriere della Sera.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pădurile din jurul Clujului adăpostesc o mafie. Zeci de copii, femei şi bătrâni, prinşi într-un sistem de sclavie modernă