Antena Meniu Search
x

Video Pancarte şi lumânări, în prima zi a noii sesiuni parlamentare. PSD au anunţat că depune o moţiune simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu

Cu pancarte şi lumânări în prima zi a noii sesiuni parlamentare, cei de la PSD au anunţat că vor depune o moţiune simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu. Sunt susţinuţi şi de cei de la AUR, care au cerut demisia ministrului şi în stradă. Gestul însă e... simbolic. Este cel mult.... un vot de blam.

de Redactia Observator

la 01.02.2021, 20:28

Vezi și

PSD a cerut demisia ministrului Vlad Voiculescu

Prima zi a noii sesiuni parlamentare, primul gest de forţă al Opoziţiei. Social-democraţii luptă cu aceleaşi arme cu care în Legislatura trecută făceau gălăgie în Parlament cei de la USR. 

Spectacolul a continuat la Senat. Acolo, senatorul PSD Călin Matieş a depus două lumânări pe pupitrul preşedintelui Senatului în amintirea victimelor de la Institutul Matei Balş. Gest, sancţionat rapid de Putere. 

În replică, Opoziţia a criticat momentul de reculegere cerut de preşedintele Senatului. 

Săptămâna viitoare, social-democraţii vor depune o moţiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu. Aşa că ministrul va fi nevoit să dea explicaţii în Parlament pentru tragedia de la Institutul Matei Balş. Moţiunea este susţinută şi de cei de la AUR. 

Sunt şi voci din coaliţia de guvernare care au reproşuri pentru ministrul Sănătăţii. Nelu Tătaru spune că succesorul său nu a făcut nimic cu rapoartele controalelor de după incendiul de la Piatra Neamţ. 

Şi dacă ar trece moţiunea simplă, deşi şansele sunt minime conform aritmeticii parlamentare, Vlad Voiculescu nu este obligat să îşi dea demisia. 

Prioritatile coalitiei de guvernare

- Sectia speciala (pana la finalul lunii ajunge proiectul in parlament). Proiectul prevede ca dosarele sa se intoarca la parchetul care are competenta - dna, diicot si PG.

- Eliminarea pensiilor speciale (incep cu cele ale parlamentarilor) - la senat au alocat anul acesta 18 mil de lei pt pensiile fostilor senatori.

- Proiectul cu majorarea alocatiilor (au eliminat la senat majorarea din august, trb sa o treaca si de cdep)

- Schimbarea sefilor de institutii (tvr, avocatul poporului + ar vrea si curtea de conturi si CL dar aici trebuie schimbata legislatia)

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pancarte şi lumânări, în prima zi a noii sesiuni parlamentare. PSD au anunţat că depune o moţiune simplă împotriva ministrului Vlad Voiculescu