Antena Meniu Search
x

Video Pandemia a schimbat modul în care ne salutăm. Gesturile de curtoazie, virusate de noua realitate

Astăzi este Ziua Internaţională a Salutului. Iar strânsul mâinii este una dintre cele mai vechi forme de salut. Vremurile însă s-au schimbat. La fel şi modul în care interacţionăm mai distant. Teama de coronavirus ne-a schimbat comportamentul. Inclusiv felul în care ne salutăm. Strânsul mâinii, îmbrăţişările sau sărutul pe obraz sunt aproape interzise în plină pandemie. 

De Iulia Dumitrașcu la 21.11.2020, 22:07
Vezi și
  • Atingerea pumnilor sau a coatelor a devenit noul salut.
  • Ziua Internațională a Salutului a fost iniţiată de doi americani în anul 1973, ca îndemn de pace în întreaga lume.

La nivelul întregii lumi, gesturile de curtoazie au fost virusate de noua realitate.

Tânăr: O lovitură de pumn şi cam atât.

Reporter: Deci cu pumnul strâns.

Tânăr: Da, cu pumnul strâns.

Reporter: Nu mai daţi mâna ca de obicei.

Atingerea pumnilor sau a coatelor a devenit noul salut. Alţii însă au ales să renunţe complet la orice formă de salut care presupune contact fizic.

”Distanţa, distanţa este cea mai bună”, spune un bărbat.

”Nu mai salutăm, decât bună ziua sau salut. Ne-am obișnuit deja, din martie până acum a devenit normalitate”, spune altcineva.

”Adaptarea în situaţia dată însemană găsirea unui substitut la salut, dar care să răspundă aceleiaşi nevoi, şi anume stabilirea unei legături între două persoane”, spune Adina Berar, psiholog.

Specialiştii spun că ne-au rămas totuşi gesturi importante prin care să salutăm.

Ochii sunt, în acest moment, modalitatea prin care putem transmite că ne bucurăm să ne întâlnim cu cineva şi, spun specialiştii, de fiecare dată să zâmbim, chiar dacă purtăm mască, acest lucru se vede.

Ziua Mondială a Salutului a fost iniţiată de doi americani în anul 1973, ca formă de protest faţă de conflictul dintre Egipt şi Israel, dar şi ca îndemn de pace în întreaga lume.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Pandemia a schimbat modul în care ne salutăm. Gesturile de curtoazie, virusate de noua realitate