Antena Meniu Search
x

Pandemia a schimbat radical viața nevăzătorilor din România

Pandemia i-a izolat aproape complet. Vorbim de cei 100 de mii de nevăzători din România. De la începutul implementării măsurilor de siguranţă aceşti oameni s-au văzut nevoiţi să meargă pe încredere atunci când îşi fac cumpărăturile.

de Redactia Observator

la 06.05.2020, 12:22

Vezi și
  • Socializarea este esenţială nevăzători.
  • În Galaţi trăiesc aproape 1.500 de nevăzători.

Vladimir Tănase este unul dintre cei aproape 100 de mii de nevăzători din România. În plină pandemie, mersul la piaţă a devenit o adevărată provocare.

Îniante de apariţia coronavirusului pentru a-şi da seama de calitatea produselor pe care voia să le cumpere bărbatul obinşuia să atingă marfa. Acum, însă, nu mai are voie să atingă produsele.

Până când viaţa va reveni la normal, bărbatul trebuie să aibă încredere că vânzătorii vor fi de bună credinţă şi îi vor da, exact, ce a cerut.

Vladimir Tănase: Inainte de pandemie le controlam cu mâna, dar datorită situației sunt nevoit sa merg pe încrederea vânzătorilor.

Vânzător: Neavând voie acum, l-am servit eu știind că este nevazator, l-am servit frumos, am căutat sa ii dau cat mai frumos ca sa fie bine sa mai vina și altădată.

Nevăzător din naştere şi obşinuit cu provocările, Vladimir Tănase recunoaşte că în această perioadă cel mai mult îi lipsesc întâlnirile cu apropiaţii.

Vladimir Tănase: Pandemia pe mine m-a afectat ca de 2 luni de zile am ieșit doar de 2 ori din casă deoarece copiii nu imi dau voie. 

De altfel, socializarea este esenţială pentru comunitate nevăzătorilor din Galaţi. 

Vasile Ilieș, președintele asociației nevăzătorilor din Galați: Eu sper că perioada asta să se termine cât mai repede. Distanţarea socială este grea pentru nevăzători, pentru că nevăzătorii sunt obişnuiţi sa se întâlnească, să socializeze.

În Galaţi trăiesc aproape 1.500 de nevăzători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pandemia a schimbat radical viața nevăzătorilor din România