Antena Meniu Search
x

Pandemia de Covid a dat peste cap planurile unor tineri care intenționau să lanseze o aplicație cu același nume

Suntem inventivi şi creativi când vine vorba de aplicaţii. Iar numele ales este extrem de important. Cel mai important, ar spune o firmă din Iaşi, după ce şi-a văzut un proiect aproape spulberat din cauza unei coincidenţe nefericite. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.05.2020, 00:00

Vezi și
  • Aplicația a fost lansată ulterior, cu un alt nume.
  • Aplicația ajută service-urile auto și clienții.

La începutul primăverii, urma să fie lansată o aplicaţie auto extrem de utilă: COVID pe numele ei. Da, exact ca temutul virus. 

Andrei Dănilă, dezvoltator aplicaţie: Covid modern, comod, rapid. A fost modern covidul, nu a fost comod și a fost și destul de rapid, deci am nimerit-o în final. 

Așa ar fi trebuit să se numească aplicația inventată de câțiva tineri din Iași. Era menită să le ușureze munca celor din service-urile auto, dar mai ales clienţilor. Doar că ... 

Andrei Dănilă, dezvoltator aplicaţie: Covid virusul a venit un pic înaintea noastră și nu am apucat să ieșim în piață cu brandul acesta.

Cu doar câteva zile înainte de lansarea aplicației, la începutul primăverii, a apărut și pandemia Covid 19. Şi ca o ironie, aplicația a fost foarte utilă în această perioadă. 

Andrei Dănilă, dezvoltatorul aplicației: A fost și partea bună și partea rea, preferăm să vedem componenta asta, faptul că ne-a permis să ajutăm niște companii să își continue bussinesul când toți trebuiau să stea acasă. 

Andrei Dănilă, dezvoltatorul aplicației: Duci mașină în service și spui vreau să schimb uleiul. Ei, când se uită la maşină descoperă că trebuie schimbate și placuţe, un furtun, o chestie. Şi-atunci, toate alea în mod normal în ziua de azi se întâmplă: puteţi veni să vă arăt, mai ridic o dată maşina pe elevator, mai demontează, ei tot timpul ăsta-l salvezi.

Andrei Dănilă, dezvoltatorul aplicației: Aici, de exemplu, îi arată o defecțiune. Oprește filmarea, marchează moment. Şi explică: denumirea operațiunii ce urmează a fi făcută. Exemplu: gresare punte faţă. 

Clientul primește SMS cu un link. Când accesează linkul, dă play la video și vede explicațiile mecanicului în filmare. Video se va opri singur şi clientul trebuie să ia o decizie. 

Practic, în doar câteva minute, fie că suntem acasă, fie că suntem la muncă, într-o pauză, putem folosi un telefon, o tabletă sau un laptop să hotărâm tot ceea ce dorim să modificăm sau trebuie schimbat la mașina sau vehiculul pe care îl avem și astfel evităm drumurile nenumărate la service.

Lansarea aplicaţiei s-a făcut, până la urmă, sub o denumire provizorie, iar coincidenţa de nume, deși le-a dat bătăi de cap dezvoltatorilor, nu i-a speriat. 

Andrei Dănilă, dezvoltatorul aplicației: A fost distractiv. În primă fază nu ne-a venit a crede, a fost foarte amunzat și ne-am pus direct la muncă să găsim un alt nume. 

Florin Mare: Prima dată am crezut că va fi doar un val care va crea o notorietate peste acest nume și vom putea trece, însă însemnătatea acestui cuvânt a fost copleșită cu totul alte noțiuni și am decis că trebuie să facem această schimbare.

Noul nume va fi de data aceasta unul care - speră dezvoltatorii - să nu mai poată fi asociat cu nimic altceva.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Pandemia de Covid a dat peste cap planurile unor tineri care intenționau să lanseze o aplicație cu același nume