Antena Meniu Search
x

Pantofi pentru distanțare socială, invenţia unui clujean

Revoltat că regulile de distanţare sociale par mai mult opţionale pentru unii români, un cizmar cu tradiţie din Cluj a decis ia atitudine.

de Redactia Observator

la 26.05.2020, 17:17

Vezi și
  • Încălţămintea asigură păstrarea distanţei sociale.
  • Preţul acestor ghete confecţionate manual este de 500 de lei.

Face pantofi cu talpă de minimum jumătate de metru. Astfel, cei care îi poartă se asigură că nimeni nu se va apropia prea mult de ei. Se numesc chiar încălţăminte de distanţare socială.

Încălţămintea are un scop precis: asigură păstrarea distanţei sociale, un aspect esenţial în vremuri ca cele pe care le traversăm. Ideea îi aparţine lui Grigore Lup. Un meşter care de zeci de ani se ocupă de confecţionarea pantofilor.

Grigore Lup, meşter cizmar: Am văzut la televizor că sunt multe persoane care nu respectă, chiar dacă merg la o farmacie sau la bancă, se bagă aproape de tine, parcă suflă în ureche. Am zis să fac nişte pantofi, cei care nu respectă să îi pedepsim cumva.

Chiar dacă par ciudaţi, în realitate, pantofii sunt extrem de uşor de purtat. Mai greu este, însă, procesul de fabricaţie. Munca la o astfel de pereche este cel puţin dublă faţă de cea pentru nişte pantofi obişnuiţi.

Grigore Lup, meşter cizmar: E destul de mult de lucru, că trebuie calapoadele modificate, din două perechi, faci una, bineînţeles trebuie să ai tipar, că e unicat, îţi trebuie material mai mult, piele, intră un metru pătrat de piele, nu e chiar aşa uşor de făcut.

Şi pentru că specialiştii preconizează şi un al doilea val de îmbolnăviri, cizmarul cu origini maramureşene nu vrea să fie prins nepregătit. Are şi o colecţie. de toamnă-iarnă.

Grigore Lup, meşter cizmar: Nişte ghete, foarte uşoare, pot să le încalţe şi jandarmii dacă vor când sunt chemaţi la cei care nu respectă distanţarea socială.

Preţul acestor ghete confecţionate manual este de 500 de lei, dar trebuie să ţinem cont că sunt făcute din piele sută sută la sută naturală şi îmi asigură o distanţă socială faţă de cei din jur de cel puţin 50 de centimetri.

Până acum, astfel de pantofi au fost comandaţi doar de actorii teatrelor din ţară, însă cizmarul aşteaptă şi curajoşii care îi vor purta zi de zi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Pantofi pentru distanțare socială, invenţia unui clujean