Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Pantofii cu toc purtati des dauneaza grav

Un studiu recent realizat de cercetatorii de peste Ocean arata ca tocmai acele mici trucuri folosite de femei, pentru a arata mai bine si mai suple pot avea efecte adverse asupra orgnismului nostru: cremele autobronzante, hainele mulate si tocurile

Vezi și

"Imbracamintea foarte stramta, in speta pantalonii din tesatura foarte groasa cum sunt blugii foarte elastici care strang pielea pot sa accentueze insuficienta venoasa la o zona predispusa, deci pot sa apara vinisoare pe picioare din cauza strangularii vaselor atunci cand ne miscam sau ne asezam pe scaun", a spus Mihaea Leventer, dermatolog.

Efectele insa nu se vad imediat dupa ce purtam o pereche de pantaloni mulati, ci dupa timp indelungat si mai ales daca purtam zilnic acele perechi de pantaloni mult prea stramti. In aceeasi categorie se incadreaza tocurile. Multa vreme medicii ne-au avertizat: tocurile foarte inalte pot afecta coloana. Cu toate astea sunt preferatele tinerelor atunci cand vine vorba de o tinuta atragatoare. "Din punct de vedere medical, tocul modifica pozitia piciorului si modifica pozitia coloanei vertebrale. Ca dermatolog observ la paciente care poarta tocuri oarte inalte o modificare a aspectului unghiilor si apare o modificare a directiei degetelor, a articulatiei si bataturi", mai spune Mihaela Leventer.

Insa atunci cand vorbim de cremele autobronzante lucrurile stau cu totul diferit. In timp ce studiul spune ca ele ne ingrasa, specialistii nosti spun ca efectele lor nu sunt tocmai nocive. Mai ales daca le alegem cu grija. Dar solarul in exces tot contraindicat ramane. "Cremele autobronzante au rolul de a vopsi suprafata cutanat. Celulele pielii se exfoliaza o data la saptamana. Atunci culoarea se duce. Categoric, daca este sa aleg intre solar si o crema autobronzanta prefer crema autobronzanta pusa de un specialist la un salon de frumusete ca sa-ti asiguri uniformitatea".

Totusi, pentru cele care au reticente fata de cremele autobronzante si de solarul clasic exista alternativa bronzului organic. Acesta se obtine in saloanele de specialitate si dureaza doar cateva minute pentru ca pielea sa capete o prea-frumoasa nuanta ciocolatie. Asadar, o solutie ideala pentru domnisoarele care vor sa fie bronzate in orice anotimp, dar nu sunt dispuse sa piarda o gramada de timp in saloane. Bronzul organic nu afecteaza nici macar piele celor care au alunite. Printre vedetele care prefera bronzul organic se numara si Sylvia, care recunoaste ca bronzul te pune in evidenta: "Am terminat bronzul organic si poti sa-ti faci orice tratament vrei tu. Imi place bronzul si apelez la metoda asta pentru ca nu dauneaza organismului si nu trebuie sa ma duc in repetate randuri la solar. E foarte ok mai ales cand ai un eveniment mai important. Daca ar fi sa aleg intre orice interventie chirurgicala si bronzul as alege bronzul. Bronzul ascunde mici imperfectiuni si automat atunci cand vezi o piele ciocolatie este altceva".

Evident, daca nu va surade niciuna dintre variantele prezentate pana acum, va ramane oricand solutia clasica: marea

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Pantofii cu toc purtati des dauneaza grav