Antena Meniu Search
x

Video Papa Francisc, mesaj puternic în Duminica Floriilor: "Lăsaţi armele şi începeţi un armistiţiu de Paşte. Dar nu ca să reluați lupta"

După doi ani de pandemie, astăzi a avut loc prima procesiune religioasă a catolicilor din România. Peste o mie de credincioşi din Bucureşti au ieşit pe străzile Capitalei. Deşi a plouat şi a fost frig, oamenii au vrut să celebreze sărbătoarea Floriilor. De la Vatican, Papa Francisc a ţinut un discurs în care a denunţat războiul şi a îndemnat la pace. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 10.04.2022, 22:09

Vezi și

Străzile Capitalei au fost pline în această după-amiază. La ora 15, peste o mie de credincioşi catolici din Bucureşti au pornit în procesiune. La fel ca la ortodocşi, Duminica de Florii anunţă începutul săptămânii sfinte. 

Francisc Doboş, paroh al Bisericii Franceze: Noi începem Săptămâna Sfânta, devine un timp de convertire, de rugăciune pentru credincioși, de interiorizare, ocazie ca oamenii să trăiască bucuria Învierii lui Cristos cu sufletele pregătite și mai puțin încrâncenați. 

Procesiunea s-a încheiat cu slujba Floriilor la Catedrala Sfântul Iosif

La Vatican, liturghia a început cu o procesiune cu zeci de preoți și episcopi în Piaţa Sfântul Petru. Papa Francisc a fost dus la altar cu maşina pentru a tine discursul, pentru că are probleme cu un genunchi. Suveranul Pontif a făcut apel la pace şi la încheierea războiului din Ucraina. 

Papa Francisc: Lăsaţi armele şi începeţi un armistiţiu de Paşte. Dar nu ca să vă reîncărcaţi puterile şi să reluaţi lupta, nu! Începeţi un armistiţiu, ca să ajungeţi la pace, prin negocieri reale, cu voinţa de a face nişte sacrificii pentru binele poporului. 

Sărbătoarea de azi a fost una dublă pentru catolicii care poartă nume de flori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Papa Francisc, mesaj puternic în Duminica Floriilor: "Lăsaţi armele şi începeţi un armistiţiu de Paşte. Dar nu ca să reluați lupta"