Antena Meniu Search
x

Transilvania poate fi vizitată acum într-o singură zi cu ajutorul unor machete

Machete ale celor mai importante clădiri istorice din regiune aşteaptă să fie descoperite de turişti într-un mini-parc multicultural din Odorheiul Secuiesc.

de Redactia Observator

la 30.07.2020 , 17:41

  • Parcul Mini-Transilvania va fi deschis vizitatorilor de la 1 august.
  • Un bilet costă 10 lei pentru un adult. 

Sunt peste 60 de clădiri istorice realizate în miniatură, de la castele şi conace, la mănăstiri şi biserici. Multe dintre ele fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. 

Parcul tematic multicultural este practic o reprezentare în miniatură a Transilvaniei. Turiştii pot admira machetele a nu mai puţin de 64 de călădiri istorice din ţara noastră.

Fazakas Szabolcs, initiator: În spatele meu de exemplu Biserica din Saschiz, Valea Tarnavei sau Târgu Mureş, deci din toate judetele sunt expuse cladiri istorice. Daca vine aici un turist chiar intr-o zi poate să traverseze toata Transilvania deci, e o mini Transilvania.

Vezi și

Clădirile reunite în parcul tematic intitulat 'Mini-Transilvania', au fost alese astfel încât fiecare regiune din Ardeal să fie reprezentată. Sunt clădiri istorice şi au fiecare o poveste a lor. 

Iniţiatorii se aşteaptă să aibă o vizită chiar şi din partea prinţului Charles, în viitor. 

Szecsi Mozes, manager proiect: Speram sa vina domnul conte cu prietenul lui printul charles is sa viziteze si el parcul minitransilvania fiindca acolo sus este castelul Rheday unde s-a nascut strabunica reginei elisabetha deci are legaturi din trasilvania Printul Charles.

Până atunci parcul îşi aşteaptă turiştii din ţară, chiar dacă este încă sub construcţie. Pentru că au primit atât de multe solicitări, organizatorii au decis să grăbească dechiderea. 

Szecsi Mozes, manager proiect: Avem deja gata aproape 350 de metri de alee, langa aleee sunt machete prin care vrem sa preynetam miulticuturalotatea transilvaniei prin consturctiile care au fost realizate in secolelle anterioare. Deja vin turistii si slava domnului a incpeut sa miste turismul si in tara.

Parcul Mini-Transilvania va fi deschis vizitatorilor de la 1 august, iar un bilet costă 10 lei pentru un adult. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri sociale » Transilvania poate fi vizitată acum într-o singură zi cu ajutorul unor machete