Antena Meniu Search
x

Parchetul s-ar putea autosesiza în cazul accidentului

Procurorul general al României s-ar putea autosesiza în privinta modului haotic în care au actionat autoritatile in cazul accidentului aviatic.

Vezi și

Raportul Guvernului vorbeşte clar de bâlbâiala mai multor instituţii, de lipsa de organizare şi de lipsa unei coordonări a echipelor din teren, care au plecat să caute supravieţuitorii în direcţii greşite.

În urmă cu puţin timp, procurorul din Alba, cel care se ocupă de ancheta declanşată după tragedie a făcut declaraţii.

"Nu putem pune carul înaintea boilor. Noi trebuie să clarificăm lucrurile. Mai întâi care este cauzalitatea producerii acestui eveniment şi apoi să stabilim pe baza probaţiunii care se va administra în cauză şi este o activitate foarte laborioasă, care anume persoană a avut o conduită care este sancţionată de legea penală.

Trebuie cercetat locul faptei, trebuie dispusă o expertiză, trebuie văzut ce s-a întâmplat acolo şi clarificată cauzalitatea producerii accidentului.

Toate persoanele care au avut vreun contact cu ceea ce s-a întâmplat acolo. Respectiv persoanele care au fost la sol şi au avut atribuţii, persoanele care au fost la bordul aeronavei sau în turnurile de control, vor avea atribuţiile de serviciu verificate. Inclusiv persoanele care au acţionat pentru salvarea acelora.

O parte dintre victime care au putut să fie audiate, au fost audiate, însă multe dintre ele sunt în proceduri medicale şi nu pot fi."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Parchetul s-ar putea autosesiza în cazul accidentului