Antena Meniu Search
x

Video Parcul Herăstrău, din Bucureşti, transformat într-o groapă de gunoi, din cauza divergenţelor dintre autorităţi şi salubrişti

Parcul Herăstrău se transformă într-o groapă de gunoi. Angajaţii de la salubritate strâng deşeurile de pe malul lacului şi le depozitează tot acolo. Şi nu de azi de ieri, ci de aproape trei săptămâni. Deocamdată nu există contract de salubrizare în zonă.

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 09.04.2021, 20:35

Vezi și
  • Contractul prin care compania de salubritate ridica gunoaiele din Bucureşti ar fi expirat în urmă cu două luni.

Sunt imagini de la finalul lunii martie. Maşini mari descarcă tone de gunoi pe iarbă, pe malul Lacului Herăstrău. 

Pe 1 aprilie, scenele se repetă. La fel şi ieri. Dacă, iniţial, gunoaiele au fost împrăştiate în parc, după vizita inspectorilor de la Mediu, deşeurile au fost încărcate în containere. Şi acolo au şi rămas. 

Suntem în Parcul Herăstrău, unul dintre cele mai frumoase locuri de relaxare din Capitală, însă la doar câţiva metri distanţă descoperim o adevărată groapă de gunoi. Deşeurile sunt aici de mai bine de 24 de ore, iar mirosul a devenit greu de suportat, semn că ar trebui duse la staţia de sortare. 

Deşi gunoiul abia dacă mai încape în cupe, astăzi alţi saci au fost aruncaţi de angajaţii Administraţiei Parcurilor: "Unde ajunge gunoiul? În pubela aceea!". 

Pe acelaşi subiect

Iar pubela nu ajunge nicăieri. O recunoaşte chiar operatorul de salubritate. Contractul încheiat cu Administraţia Parcurilor a expirat din luna februarie şi nu a fost reînnoit. 

Sorin Velicu, director Romprest: Am golit o cupă, două, şi bineînţeles că s-a dat semnalul. S-au umplut şi au dat pe jos şi ei tot nu au făcut absolut nimic, iar noi ne stricăm efectiv imaginea. Vedea lumea cupă plină de gunoi, neridicată! Că lumea nu zice că autoritatea nu şi-a făcut datoria. Eu nu pot să ridic gunoi fără să am contract. 

Viorel Tufeanu, comisarul-șef al Gărzii de Mediu București: Până la finalizarea acţiunii, noi nu putem să ne îndreptăm către o anumită direcţie în sensul dispunerii de măsură a ridicării acelor deseuri. 

Amenzi de milioane de lei într-un an, în Bucureşti, pentru proasta gestionare a deşeurilor

Între timp, cei care fac o plimbare în Parcul Herăstrău vor avea un motiv în plus să poarte masca de protecţie. 

Ofiţerii de la Garda de Mediu au venit şi astăzi în control. 

Viorel Tufeanu, comisarul-șef al Gărzii de Mediu București: La faţa locului este evident că a existat un incident de mediu. Vom sancţiona şi vom impune măsuri de salubrizare. 

Pentru proasta gestionare a deşeurilor din Capitală, în ultimul an s-au dat amenzi de două milioane de lei. 

Octavian Berceanu, comisar general Garda Naţională de Mediu: Toate Primăriile, inclusiv Primăria Generală, a fost amendată pentru situaţiile existente în parcurile pe care le administrează şi toţi salubriştii importanţi. Văd că nu şi-au învăţat lecţia nici salubriştii şi nici cei din autoritatea locală. 

Nici reprezentanţii Administraţiei Parcurilor, nici cei ai Primăriei Capitalei nu au comentat situaţia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Parcul Herăstrău, din Bucureşti, transformat într-o groapă de gunoi, din cauza divergenţelor dintre autorităţi şi salubrişti