Antena Meniu Search
x

Video Parcurile, adevărate focare de infecţii. Camerele de gardă ale spitalelor, pline de copii: cazurile de enterocolită au crescut de 5 ori

Camerele de gardă ale spitalelor de pediatrie au fost pline, în acest weekend. Numărul de cazuri de enterocolită în rândul copiilor a crescut chiar şi de cinci ori, de când a venit căldura. S-au înmulţit şi cazurile de muşcături de căpuşă. Părinţii spun că parcurile şi locurile de joacă sunt adevărate focare de infecţie. Aşa că distracţia se încheie, în ultima vreme, cu un drum la medic.

de Ioana Matei

la 15.05.2022, 23:46

Vezi și

Speriaţi şi obosiţi, cu cei mici în braţe, părinţii au stat şi trei ore pe holurile camerelor de gardă, în aşteptarea unui diagnostic. Medicii n-au avut timp să respire. Peste jumătate dintre micii pacienţi din Capitală au venit cu simptome de enterocolită. Virusul se transmite uşor şi poate provoca deshidratare severă. "În situaţia în care într-adevăr este zgomotoasă simptomatologia şi cel mic nu se poate alimenta şi vorbim de scaune diareice, de greaţă, de vărsături, atunci va trebui să ajungă într-o cameră de gardă", a declarat Adrian Marinescu - medic infecţionist.

Locurile de joacă şi parcurile neigienizate, principalele focare de infecţie

Locurile de joacă şi parcurile neigienizate sunt principalele focare de infecţie. Un telespectator ne-a scris pe Fii Observator "În Orăşelul Copiilor, aşa se ţine carnea". Imaginile arată caserole lăsate chiar pe pervazul unui magazin, în parc. Nu e singura problemă din parcuri. În ultima perioadă, tot mai mulţi copii ajung la spital cu muşcături de căpuşe. "Dacă rămâne o perioadă mai lungă de timp, pot să apară reacţii alergice, mai ales în cazul copiilor, inflamaţia pielii, uneori chiar durere", a declarat Radu Tincu - medic ATI-Toxicologie.

În astfel de locuri, cu iarbă neîngrijită, se ascund cele mai multe căpuşe. Medicii le recomandă părinţilor să fie foarte atenţi când îi îmbracă pe cei mici, să nu lase pielea la vedere şi să îi controleze bine atunci când ajung acasă. În acelaşi timp, dacă le cumpără de mâncare din parc sau din locuri publice, să fie atenţi la termenele de valabilitate şi condiţiile de păstrare ale alimentelor şi, nu în ultimul rând, să respecte regula principală când vine vorba de igienă, spălatul pe mâini. Într-un răspuns dat Observator, comisarii ANPC spun că vor înteţi controalele la comercianţii din parcuri, în perioada următoare.

Recomandările medicilor

  • pantaloni lungi şi bluze cu mânecă lungă
  • atenţie la depozitarea alimentelor
  • termene de valabilitate
  • spălat frecvent pe mâini

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Parcurile, adevărate focare de infecţii. Camerele de gardă ale spitalelor, pline de copii: cazurile de enterocolită au crescut de 5 ori