Antena Meniu Search
x

Parcurile din România, pline de căpușe

Parcurile pline de verdeaţă, atât de dorite după cele două luni de restricţii, sunt pline şi de. căpuşe. Vedem asta în registrele spitalelor, unde zilnic ajung oameni muşcaţi aceste insecte. Aşa se poate ajunge la boala Lyme. O boală care provoacă degenerarea sistemului nervos şi chiar moartea dacă nu este tratată la timp.

de Redactia Observator

la 24.05.2020, 13:53

Vezi și
  • Căpușele, purtătoare de boli
  • Boala Lyme poate fi fatală

Medicii spitalului Gomoiu din Bucureşti tratează în această perioadă zilnic pacienţi muşcaţi de căpuşe. Cei mai vulnearbili sunt copiii. Grav este însă că mulţi părinţi încercă să le scoată ei înşişi celor mici insectele de sub piele.

Mihai Craiu, doctor pediatru - Ceea ce trebuie spus tuturor parintilor este ca orice manevra de manipulare a capusei, de rotire, de miscare circulara,de apasare, de pus substante pe ea ar putea sa stimuleze capusa sa elibereze saliva infectata cu borelia, daca este capusa purtatoare de borelia, si asta creste riscul de complicatie ulterioara.

Complicaţii apar şi atunci când capul insectei a rămas în corpul pacientului. De cele mai multe ori se ajunge la operaţie. De la muşcătura de căpuşă şi până la declanşarea bolii Lyme poate trece o lună. Nu numai oamenii sunt expuşi, ci şi animalele de companie, în special câinii.

Bogadan Vitelaru, medic veterinarExista foarte multe boli pe care capusele le pot transmite. Una dintre cele mai cunoscute este babesioza si este foarte impoartant ca la primele semne de apatie, de lipsa poftei de mancare, urina putin mai inchisa, o temperatura mai ridicata a corpului sa mergem de urgenta la medicul veterinar.

Ca să ţinem căpuşele la distanţă este bine ca atunci când mergem în parc să purtăm pantaloni şi bluze cu mânecă lungă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Parcurile din România, pline de căpușe