Antena Meniu Search
x

Părintele Dan Damaschin, înger pentru 10.000 de copii. Mii de oameni au umplut un stadion, la festivalul Inimo, pentru a-l ajuta să-şi trimită copiii la şcoală

Mii de oameni au umplut seara trecută stadionul din Iaşi pentru a face fapte bune. Acolo în acest Weekend părintele Dan Damaschin a organizat un festival pentru a aduna bani ca să trimită la şcoală cu rechizite și haine noi peste 10.000 de copii sărmani. Iar oamenii nu au stat pe gânduri, au donat și s-au bucurat și de un concert inedit.   

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 19.08.2023, 09:01

Vezi și

La prima vedere pare un concert obișnuit. În realitate însă cu toții, artiști și public, s-au strâns la un loc cu un scop comun: să ajute.  Mai precis 10.233 de fapte bune. Atâtea suflete trebuie sa pregătească părintele Dan Damaschin pentru şcoală. O misiune cât un Canon, așa ca pentru ei a luat naștere Inimo, festivalul faptelor bune.

Părintele Dan Damaschin, organizator: Sunt 10.000 de copii orfani de unul sau ambii părinţi şi sărmani pentru că au o casă cu 7, 8 fraţi. Copii care provin din familii greu încercate de sărăcie şi care dacă nu ar fi ajutaţi cu încălţăminte, îmbrăcăminte, cu un ghiozdan, cu tot ceea ce e nevoie să meragă la şcoală în prima zi demn şi frumos.

Și cel mai bine înțelege acest lucru Gabriela, o tânăra de doar 24 de ani care pe lângă cei doi copii ai săi, de câteva luni le este mama și celor 4 frați mai mici. In total 6 suflete de pe lista părintelui, dar cu o singură dorință.

Gabriela Costandache: Ei sunt fraţii mei pe care îi am în grijă că mama a decedat acuma recent şi tata a decedat de 7 ani

Pe acelaşi subiect

Reporter: Nu îţi e greu să ai grijă de atâţia copii?

Gabriela: E greu, dar mă ajuta fetele pentru că sunt mari, acum mai ales că începe şcoala e greu

Reporter: De ce au nevoie acum la început de an?

Gabriela: Rechizite, haine, de toate.

Reporter: Cât înseamnă ca bani?

Gabriela: Nu ştiu pt că sunt scumpe toate şi nu ştiu.

Iar oamenii cu suflet mare au înțeles rapid că este nevoie de ajutorul lor. Pentru fiecare copil sunt necesari cel puțin 300 de lei pentru toate cele necesare începutul școlar. Iar miile de oameni care au venit la festival fac totul posibil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Părintele Dan Damaschin, înger pentru 10.000 de copii. Mii de oameni au umplut un stadion, la festivalul Inimo, pentru a-l ajuta să-şi trimită copiii la şcoală