Antena Meniu Search
x

Părinţii care îşi obligă copiii să cerșească pot ajunge la închisoare

Cerşetorii au o nouă piedică. Noul Cod Penal vine cu o completare şi îi are în vedere pe părinţii care îşi obligă copiii să întindă mâna la mila publicului.

Vezi și

Fie că îi ţin în braţe sau îi urmăresc de la distanţă pedeapsa pe care o riscă părinţii care îşi exploatează copiii este cuprinsă între unu şi cinci ani. Urmăriţi un material marca Observator.

Dacă vechiul Cod Penal făcea o singură referire la cerşetorie într-un singur articol, acum, Noul Cod Penal vine cu două noi articole şi îi ia în vizor pe părinţii care îşi obligă copiii să ceară milă altor persoane. Mai exact, aceşti părinţi pot ajunge la închisoare.

Fapta persoanei care are capacitate de muncă şi apelează în mod repetat la mila publicului se pedepseşte cu închisoare de la o lună la trei ani.

Fapta persoanei care determină un minor sau o persoană cu dizabilităţi fizice ori psihice să apeleze în mod repetat la mila publicului pentru a cere ajutorul material sau beneficiază de foloase patrimoniale de pe urma acestei activităţi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Nu doar părinţii care îşi ţin copiii lângă ei la cerşit riscă închisoarea. Ci şi cei care îi supraveghează de departe.

În astfel de situaţii, copiii nu câştigă nicioadată. Dacă părinţii lor sunt arestaţi, de cele mai multe ori, ei ajung într-un cămin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Părinţii care îşi obligă copiii să cerșească pot ajunge la închisoare