Antena Meniu Search
x

Mielul pus pe masă de paşte ar putea să vină tocmai din Noua Zeelandă

De Paşte, vom avea miei mai slabi şi mai scumpi, decât în anii trecuţi. Producţia a scăzut cu o jumătate de milion de exemplare.

Vezi și

De Paşte, vom avea miei mai slabi şi mai scumpi, decât în anii trecuţi. Producţia a scăzut cu o jumătate de milion de exemplare. În plus, sărbătorile pascale vin mai devreme anul acesta, iar animalele nu au avut timp să crească. Nu este exclus ca, în aceste condiţii, să punem pe masa de Paşte miei din Noua Zeelandă. 

"Nu ne dorim să mai ne vină din afară atâta timp cât noi nu putem să consumăm ce avem noi intern." În timp ce crescătorii se plâng că nu au loc pe piaţă, importatorii au numai de câştigat. De Paşte, am putea mânca din nou carne de miel de la străini, aşa cum s-a întâmplat anul trecut. Fănică Anton, producător: "Iau de la noi, îi duc în străinătate şi îi aduc cu alt preţ."

Sărbătorim Paştele mai devreme decât în alţi ani, aşa că mieii nu au suficient timp să se îngraşe: "Au fost fătaţi mieii mai târziu. Sunt mai rari ăia mari şi mai mulţi ăştia mici."

Mieii au nevoie de aproape 90 de zile ca să ajungă la o greutate optimă, de şase kilograme. Însă, cei mai mulţi au doar două luni de viaţă. Dacă ar fi sacrificaţi acum, carnea lor ar putea să ne facă rău, spun specialiştii. Ca să fim siguri că nu mâncăm carne toxică, ar trebui să alegem miei care au greutatea cuprinsă între 6 şi 12 kilograme. Aşa ştim sigur că animalul a avut timp să se dezvolte suficient de mult şi că nu conţine lactoză, o substanţă care ne face rău sistemului digestiv.

Nu avem doar miei mai slabi, ci şi mai puţini. Anul acesta, animalele disponibile pentru sacrificare sunt cu jumătate de milion mai puţine. Adică 2,5 milioane, faţă de trei milioane, câte au fost în 2017. Cu toate acestea, ministrul Agriculturii, Petre Daea, este convins că românii vor mânca miel doar din producţia autohtonă.

În pieţele din Capitală, primii miei se vând cu 25 de lei kilogramul. Producătorii avertizează, însă, că în Săptămâna Mare, preţul ar putea ajunge chiar şi la 30 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Mielul pus pe masă de paşte ar putea să vină tocmai din Noua Zeelandă