Antena Meniu Search
x

Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie ar putea avea loc în luna mai

Românii ar putea fi chemaţi la referendum, în luna mai, pentru revizuirea Constituţiei, spune vicepremierul Paul Stănescu.

Vezi și

Românii ar putea fi chemaţi la referendum, în luna mai, pentru revizuirea Constituţiei, spune vicepremierul Paul Stănescu. E vorba despre iniţiativa Coaliţiei pentru Familie, susţinută de trei milioane de semnături, prin care se vrea ca, în legea fundamentală, căsătoria să fie definită clar ca o uniune între un bărbat şi o femeie. 

La un an după ce iniţiativa Coaliţiei pentru Familie a trecut de Parlament, românii ar putea fi chemaţi să voteze dacă vor sau nu modificarea Constituţiei. 

Practic, ni se cere votul pentru modificarea unui singur articol, 48, din legea fundamentală. În forma actuală, prevede că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi", iar cele trei milioane de semnatari ai petiţiei vor ca articolul să precizeze clar că "familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie".

Totuşi, mai există un hop legislativ, înainte ca românii să voteze dacă sunt sau nu de acord cu revizuirea Constituţiei.

Liviu Dragnea a declarat astăzi şi că va analiza situaţia parteneriatului civil.

În acest moment, 16 ţări europene recunosc căsătoria între persoanele de acelaşi sex. Ultima care a intrat pe listă este Austria, unde legea va fi în vigoare de la 1 ianuarie 2019.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Referendumul pentru redefinirea familiei în Constituţie ar putea avea loc în luna mai