Antena Meniu Search
x

Parlamentarii, cei mai leneşi angajaţi

22 de zile de muncă în opt luni, un salariu de peste 1.000 de euro, trei luni de vacanţă pe an, maşină la scară şi cazare de lux în Capitală.

Vezi și

22 de zile de muncă în opt luni, un salariu de peste 1.000 de euro, trei luni de vacanţă pe an, maşină la scară şi cazare de lux în Capitală.

Pare un vis, dar o astfel de slujbă există. În Parlamentul României.

În timp ce un român obişnuit munceşte în medie 176 de ore pe lună, senatorii şi deputaţii lucrează de 9 ori mai puţin.

Dar, consumă mult. Aproape 74 de milioane de euro este bugetul alocat aleşilor pentru acest an.

Parlamentarii au început sesiunea de toamnă cu tradiţionalul chiul. După două luni de vacanţă, au venit numai două zile la serviciu.

Mai puţin de 8 ore au lucrat în prima săptămână din această sesiune parlamentarii noştri, iar de la începutul anului şi până acum au venit la serviciu 22 de zile, adică cam cât munceşte în medie în român într-o lună obişnuită.

Aproape 20 de ore pe lună lucrează în medie un senator sau un deputat, în timp ce un angajat obişnuit merge la serviciu cam 176 de ore într-o lună. În total, anul acesta parlamentarii au adunat numai 22 de zile de muncă.

Şi pentru că vacanţa nu e niciodată prea lungă, aleşii şi-ar putea scurta sesiunea pentru a se ocupa de campania electorală pentru prezidenţiale.

7 milioane de euro plătim anul acesta doar pentru salariile aleşilor. La această sumă se adaugă bani pentru cazare, transport şi diurnă. Bugetul Parlamentului este însă mult mai mare, aproximativ 74 de milioane de euro pentru 2014.

Un parlamentar câştigă de cinci ori salariul minim pe economie. Astfel, Camera Deputaţilor alocă pentru indemnizaţii 5 milioane de euro, iar Senatul 2 milioane de euro.

Pentru birourile din teritoriu ale deputaţilor se cheltuiesc aproape 10 milioane de euro pe an. Iar pentru cazarea şi cabinetele senatorilor alte 5 milioane. În plus, parlamentarilor li se decontează transportul şi li se plăteşte diurnă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Parlamentarii, cei mai leneşi angajaţi