Antena Meniu Search
x

Pe pârtiile de la munte, turiștii se bucură doar de zăpadă artificială

Numărăm weekendurile până la Crăciun, dar zăpada se lasă aşteptată. Chiar şi la munte, acolo unde în mod normal, pârtiile ar fi trebuit să fie numai bune de schiat în această perioadă, turiştii sunt nevoiţi să aleagă staţiunile unde tunurile de zăpadă au putut să-şi facă treaba.

de Redactia Observator

la 14.12.2019, 23:19

Vezi și

Numărăm weekendurile până la Crăciun, dar zăpada se lasă aşteptată. Chiar şi la munte, acolo unde în mod normal, pârtiile ar fi trebuit să fie numai bune de schiat în această perioadă, turiştii sunt nevoiţi să aleagă staţiunile unde tunurile de zăpadă au putut să-şi facă treaba. Alţii, se bucură de schimbarea peisajului şi caută soluţii de distracţie alternative. De exemplu, la Braşov, în lipsa zăpezii, mulţi au ales să meargă la piscină sau spa. Vedeta sezonului rămâne însă sportul pe schiuri. 

Pentru cei 30 de centimetri de zăpadă de pe pârtiile Topliţa şi Măgheruş, schiorii străbat şi zeci de kilometri. Sunt singurele deschise în zonă, aşa că toţi cei care ajung aici în weekend nu mai vor să lase schiurile din picioare.

În căutarea zăpezii au venit şi aceşti turişti din Bacău.

În afară de cazare, turiştii care nu vin cu echipamentul propriu plătesc 50 de lei pentru clăpari, schiuri şi beţe, la care se adaugă şi abonamentul la teleschi.

Aceeaşi atmosferă este şi pe pârtia Mădăraş din Harghita. Tunurile de zăpadă artificială au adus iarna şi aici.

Relaxarea în jacuzzi este şi alternativa aleasă de câţiva turişti veniţi la Braşov în acest weekend. Cum pârtiile sunt uscate, adevărata distracţie este în apă.

Deşi îi lipseşte zăpadă, Poiana Braşov nu duce lipsă şi de turişti.

Nu se plâng însă, mai ales că pentru Sărbători, cele mai multe bilete au fost cumpărate din timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Pe pârtiile de la munte, turiștii se bucură doar de zăpadă artificială