Antena Meniu Search
x

Video Păţaniile patronilor români care angajează migranţi din India, Pakistan sau Bangladesh

Migranții au găsit o scurtătură în drumul lor spre Occident. Vin pe contract în România, se angajează la noi, stau două-trei luni până strâng bani să plătească o călăuză şi apoi fug ilegal în Vest. Patronii români sunt disperaţi pentru că nu se mai pot baza nici pe muncitorii din Africa sau Asia şi astfel o dată la câteva luni trebuie să caute alţi angajaţi.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 05.07.2022, 21:52

Vezi și

Sunt imagini recente cu zeci de migranți din Bangladesh, India, Pakistan și Maroc care încearcă să treacă fraudulos granița din România către țările din vest. Stau ascunși într-un camion ce transportă sicrie, în speranța că nu vor fi găsiți în vamă. Aproape zilnic, polițiștii de frontieră descoperă călători clandestini. Mulţi pleacă din postura de angajaţi în românia. Dar tot ilegal e ce fac. 

Ce păţesc patronii români care angajează migranţi din India, Pakistan sau Bangladesh

Iosif Ștefănescu, patron HORECA: Au stat oamenii cam două luni de zile, au învățat ce au de făcut...Și m-am trezit că într-o zi, după ce a fost plătit salariul, n-au mai ajuns la muncă...S-a gândit unul dintre ei să îmi dea un mesaj, după vreo patru zile că au ajuns în Paris și sunt bine sănătoși...

Cei mai mulți angajați străini sunt în domeniul HORECA și în cel al construcțiilor.

Pe acelaşi subiect

Viorel Zaharia, Inspector General pentru Imigrări: Din punct de vedere numeric, cei mai mulți sunt din Bangladesh, urmați de cetățenii din Nepal și Sri Lanka.

Toți au ceva în comun - sunt în căutarea unui trai mai bun. Iar pentru asta fac orice.

Dandi Sherpa, angajat nepalez: În Europa de Vest primesc mai mulți bani...Și au șansa să își aducă familiile în Europa...

Alexandra Dochia, agenție de recrutare: Viza pe care o obțin de la MAE este valabilă doar pentru angajatorul român care o obține, deci doar pentru România. Aleg să plece în alte țări, neștiind foarte mulți dintre ei că este ilegal... sau dacă știu, își asumă riscurile.

Nici măcar contractele pe care le semnează la angajare nu îi ţine pe loc. Iar angajatorul român trebuie să o ia de la capăt.

Georgiana Vasile, consilier juridic: Nu are nicio garanție... Nu are cum să îi impună acestuia să își respecte contractul de muncă.

Iosif Ștefănescu, patron HORECA: Au venit aici, au muncit, au luat două salarii, au strâns bani ca să poată să își plătească călăuzele și să se ducă mai departe...

Anul acesta, peste 5000 de cetăţeni străini au forţat frontiera României încercând să ajungă în vestul europei. Aproape 2000 dintre aceştia fie erau angajaţi aici, fie solicitanţi de azil. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Păţaniile patronilor români care angajează migranţi din India, Pakistan sau Bangladesh