Antena Meniu Search
x

Paștele în stil tradițional

Pregatiri de Paște se fac în toată ţara. Şi toate respectă tradiţiile. În satul Vad din judeţul Braşov, de exemplu, de la cozonaci şi până la friptura de miel, preparatele se fac după cele mai vechi reţete.

Vezi și

Pregatiri de Paște se fac în toată ţara. Şi toate respectă tradiţiile. În satul Vad din judeţul Braşov, de exemplu, de la cozonaci şi până la friptura de miel, preparatele se fac după cele mai vechi reţete. 

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni au pregătit pentru turiştii de Paşte 135.000 de locuri, cu 8% mai mult decât anul trecut, iar rezervările, mult sub aşteptări din cauza ploilor de la începutul lunii aprilie, au început să se revigoreze în ultimele două zile, după ce vremea s-a încălzit. Cele mai multe locuri dintre cele 135.000 sunt la pensiuni , în staţiunile montane , în staţiunile balneare , dar şi la mare şi în alte destinaţii, potrivit datelor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc. Din cauza vremii urâte din ultimele săptămâni, românii nu prea s-au înghesuit să cumpere vacanţe pentru acest weekend. Paştele în staţiuni îl sărbătoresc, în general, orăşenii care nu prea au rude la ţară şi care trebuie să aleagă între vacanţa de Paşte şi cea de 1 Mai. Încă nu am ajuns la nivelul din 2008, când ne puteam permite două vacanţe atât de apropiate înainte de vacanţa de vară spun specialistii din domeniu. Cele mai solicitate pensiuni sunt în Bucovina, Neamţ, nordul Olteniei şi în Sibiu.

Pentru cei care stau acasa Sâmbata Mare este ultima zi de pregătire a Pa?telui, când femeile gătesc majoritatea mâncărurilor, termină curătenia si pregătesc hainele noi pentru zilele de sărbătoare. De obicei, în Sambăta Mare are loc si sacrificiul mielului, din carnea căruia se pregătesc drobul, friptura si borsul de miel. Sambătă seara se pregăteste cosul cu bucate ce va fi dus la biserică pentru sfintire. În el se pun ouă rosii, pască, cozonac si preparate din carne, acoperite cu cel mai frumos stergar din casă. Apoi, oamenii merg la slujba de Înviere si iau lumina pe care o aduc acasă, unde pun deja si prima masă de Paste.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Paștele în stil tradițional