Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Patronul refuză să-i plătească daune

Mutilat în urma unui accident de muncă un bărbat din Tulcea aşteaptă de 3 ani despăgubiri de 70 de mii de euro din partea fostului patron.

de Redactia Observator

la 03.08.2014 , 20:24

Mutilat în urma unui accident de muncă un bărbat din Tulcea aşteaptă de 3 ani despăgubiri de 70 de mii de euro din partea fostului patron. A rămas fără nas, un ochi şi jumătate de calotă craniană după ce un filtru contrafăcut i-a explodat în faţă.

Nicolae Mutilică avea 35 de ani când un accident de muncă l-a desfigurat pe viaţă. Medicii nu i-au putut salva ochiul drept. Dar i-au reconstruit nasul şi jumătatea de calotă craniană distrusă de explozia unei piese auto.

Aproape un an omul a zăcut prin spitale. Chinuit de răni şi de amnezie. În tot acest timp, bărbatul spune că n-a avut sprijin de la firma unde se întâmplase nenorocirea. Foştii colegi chiar au crezut că a murit.

Vezi și

Ignorat de fostul patron, muncitorul şi-a căutat dreptatea în justiţie. A demonstrat că era obligat să lucreze cu piese contrafăcute, cumpărate de administratorii firmei pentru că erau la un sfert din preţul celor originale.

Judecătorii i-au dat dreptate fostului angajat şi l-au obligat pe patron să-i plătească daune morale de 70 de mii de euro. Ca să nu dea banii, firma şi-a declarat insolvenţa.

În tot acest timp, bărbatul care are de crescut şi doi copii mici, se chinuie să strângă bani pentru tratamente şi operaţii care îl ţin în viaţă. După accidentul care l-a mutilat, Nicolae Mutilică primeşte o pensie pe caz de boală de 250 de lei şi cea de handicap de 300 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Patronul refuză să-i plătească daune