Antena Meniu Search
x

Patru copii au fost operaţi de inimă!

Inimile fragile şi bolnave de copii au fost operate de medicii italieni. Patru copii au acum norocul să trăiască normal.

Vezi și

Între ei, Ionuţ, un băieţel de patru ani din Vaslui. Medicii români şi italieni au intrat împreună în sală şi au găsit pentru el şi ceilalţi copii soluţia salvatoare. Specialiştii din Italia vor mai veni la Iaşi şi la toamnă.

Ionuţ are patru ani, dar nu s-a jucat niciodată. Nu l-a lăsat inima fragilă şi măcinată de boală la o vârstă atât de fragedă. Aşa s-a născut.

"Mi-au zis că are o boală incurabilă, sindrom Down, şi apoi medicul de familie a descoperit că are şi suflu sistolic", spune mama. 

O malformaţie gravă care l-a condamnat pe Ionuţ încă din prima zi. Inima lui are nevoie de operaţie ca să poată funcţiona. Nu mai poate aştepta.

"Mi s-a spus că trebuie operat neapărat. Necesită operaţie, deci nu mai merge, trebuie operat", explică ea. 

După luni de zile de aşteptare, a venit şi ziua în care Ionuţ a ajuns pe masa de operaţie. Salvarea a venit o dată cu echipa de medici italieni. Salvatorii unor copii prizonieri în propriul trup.

50+52% din malformaţiile congenitale care cauzează moarte este malformaţia congenitală cardiacă şi 95% din aceste malformaţii pot fi rezolvate.

Asta a şi făcut medicul Youssef cu malformaţia lui Ionuţ. A operat-o, iar băiatul a primit o nouă şansă.

Ionuţ nu a fost, însă, singurul copil operat la Iaşi. Alţi patru prichindei au ajuns pe mâinile echipei de medici.

Institutul de boli cardiovasculare din Iaşi este al doilea din ţară după spitalul Marie Curie din Bucureşti care a fost insclus în programul Ministerului Sănătăţii.

Colaborarea cu medicii străini a început la Bucureşti. La sfârşitul anului trecut, specialiştii de la Marie Curie au efectuat primele operaţii, alături de italieni. Doar în ultima săptămână, nouă copii au fost operaţi la inimă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Patru copii au fost operaţi de inimă!