Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Patru fotbaliști de la Astra Giurgiu s-au reinfectat cu noul coronavirus în doar câteva luni

Primul focar de coronavirus din fotbal s-a reactivat. Sunt 27 de jucători de la Astra Giurgiu depistaţi pozitiv, dar şi mai grav este că patru dintre ei s-au reinfectat. Au mai trecut prin boală şi în iulie. Părerile sunt însă împărţite, în timp ce unii medici spun că reinfectările sunt posibile, alţii cred că este vorba despre pacienţi care nu s-au vindecat.

de Laurenţiu Rădulescu

la 30.10.2020 , 22:09

  • Patru fotbaliști de la Astra Giurgiu s-au reinfectat cu coronavirus
  • În total, 27 dintre jucătorii clubului au fost depistați pozitiv până acum

David Lazăr, Constantin Dima, David Bruno şi Ljuban Crepulja sunt patru jucători din lotul echipei de fotbal Astra Giurgiu care s-au reinfectat cu coronavirus în doar câteva luni.

David Lazăr, jucător Astra Giurgiu: La sfârşitul lui iulie am avut, a doua zi, parcă ceva. Mă simţeam mai moale. Şi nasul, o usturime aşa. Eu nici nu am călătorit foarte mult. La naţională am făcut cinci teste de fiecare dată şi nu am avut treabă.

Medicii atrag atenţia că reinfectarea cu Covid-19 este posibilă. Nu de puţine ori simptomele sunt mai grave a doua oară.  

Vezi și

Andreea Moldovan, medic infecționist: Episodul doi de infecţie Covid-19 este mai greu de suportat decât primul. Este mai simptomatic şi cu modificări mai evidente. Există cam 20 la sută dintre pacienţi care nu dezvoltă anticorpi, pe care noi să îi putem pune în evidenţă.

La Iași, un bărbat deţine recordul. A revenit la spital pozitiv de trei ori, după alte teste negative. Specialiştii spun că în unele cazuri virusul persistă în organism până la 90 de zile şi că vorbim despre o revenire a bolii, nu de o reinfectare.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: Trebuie să urmărim fiecare caz în parte. A fost o repozitivare sau a fost la un moment dat un test negativ, în condițiile în care repetiția virală era mai mică, iar aparatul nu a detectat-o.

Carmen Dorobăţ, manager Spitalul de Boli Infecţioase Iași: Putem să ne gândim dacă acest virus va rămâne cantonat la nivelul organismului sau nu. În momentul de faţă, avem internaţi șapte pacienţi care prezintă recăderi, din fericire, cu forme uşoare. Şi toţi cei care au prezentat repozitivare de test după test negativ, din punct de vedere clinic, din fericire, au avut forme uşoare de boală.

David Lazăr, jucător Astra Giurgiu: Am repetat testul. Nu ştiu, mi s-a părut că prea mulţi am ieşit pozitivi şi am repetat. Am făcut şi testul de anticorpi. Şi tot aşa, aştept rezultatele.

27 de fotbalişti de la Astra Giurgiu au fost depistaţi pozitiv acum. 15 de la prima echipă, iar alţi 12 de la tineret. Şi preşedintele clubului, Daniel Coman, este bolnav.

Dani Coman, președinte Astra Giurgiu: Dureri de cap, dureri de gât, febră musculară. La fiecare 14 zile vin aceste teste pentru toată echipa. Şi cei patru au reieşit pozitiv. Da, au reieşit pozitiv.

Singurul medic DSP din oraş dă vina pe legea care permite reîntoarcerea în colectivitate după 14 zile fără retestare.

Medic: Cum crezi tu că pot eu să dau exemplul ăsta când nici epidemiologii nu ştiu? Nu ştiu. Ăştia nu au făcut imunitate la aşa ceva. Stă pozitivul 14 zile. A-14-a sau a-15-a își face că vrea el. Iese pozitiv. Ești obligat să îl primești la serviciu că este considerat neinfecțios. 

Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca meciul dintre Astra Giurgiu şi Dinamo Bucureşti, care trebuia să se joace în această seară pe Arena Naţională, să fie amânat.

Laurenţiu Rădulescu Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » Patru fotbaliști de la Astra Giurgiu s-au reinfectat cu noul coronavirus în doar câteva luni