Antena Meniu Search
x

Patru oameni aşteptau avionul salvator. Doi bolnavi din Cluj şi alţi doi, din Bucureşti

Patru oameni şi-au pus viaţa în mâinile medicilor care au plecat spre Oradea, să preleveze organele de la un pacient aflat în moarte cerebrală.

Vezi și

La Institutul Fundeni, ficatul urma să ajungă la o femeie de 64 de ani, de profesie farmacist. Nu se va mai întâmpla asta.

E a doua oară, în această săptămână, când pacienta pierde un ficat. În schimb, restul organelor vor fi prelevate de o altă echipă de medici.

O pacientă din Oradea, aflată în moarte cerebrală, urma să salveze viaţa unei femei din Bucureşti care avea nevoie urgentă de un transplant de ficat. În vârstă de 62 de ani, de profesie farmacist, pacienta are cancer hepatic şi a fost pregătită astăzi pentru operaţie.

Din cauza întârzierii operaţiei de transplat, ficatul nu mai poate ajunge la Spitalul Fundeni. La Oradea, în locul medicilor de la Bucureşti, în sala de operaţie vor intra chirurgi de la spitalul din oraş.

Membrii echipei medicale care se afla în avionul prăbuşit, trei medici de la spitalele Fundeni, Elias şi Sf Maria şi unul de la spitalul din Beiuş, au nevoie ei acum de salvare.

Corneea pacientei din Oradea aflată în moarte cerebrală ar putea ajunge la un bolnav din Bucureşti, iar rinichii la alte două persoane din Cluj care au nevoie urgentă de transplant. Salvarea lor e şi ea o luptă contracronometru, a spus medicul Carmen Pantiș, de la spitalul din Oradea. Deci, prelevarea o sa se faca. NU se mai poate lua ficatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Patru oameni aşteptau avionul salvator. Doi bolnavi din Cluj şi alţi doi, din Bucureşti