Antena Meniu Search
x

Pe asta nu o ştiai! Ce se întâmplă dacă dai cu fixativ florile din vază

Privim mereu cum florile din vază pălesc de la o oră la alta! Ei bine, acum le putem menţine mai mult timp înflorite

Privim mereu cum florile din vază pălesc de la o oră la alta! Ei bine, acum le putem menţine mai mult timp înflorite

Iată câteva trucuri pentru ca florile să reziste:

Cu cât floarea este mai proaspătă, cu atât va rezista mai mult. De asemenea, sunt de preferat florile care au muguri aproape închişi. Aceştia se vor deschide mai târziu.

Acasă trebuie împrospătate tăieturile sub jet de apă 10-15 minute. Camera în care este pusă vaza trebuie să fie aerisită şi răcoroasă. Florile nu trebuie să stea direct în bătaia soarelui sau într-un loc călduros. Zonele din apropierea ventilatoarelor, aparatelor de aer condiţionat sau a instalaţiilor de încălzire nu fac bine florilor.

La două zile se taie aproximativ 2-3 cm din tije şi se schimbă apa. Aceasta este de preferat să fie la temperatura camerei. Dacă floarea dă semne de ofilire, buchetul se scufundă în apă proaspătă, se taie frunzele putrede, se taie din nou tulpina şi se schimbă apa din vază. Pentru tăiere trebuie folosită o foarfecă de pomi sau un cuţit de flori bine ascuţite. Acestea nu strivesc tulpină.

Şi fixativul de păr poate fi de ajutor pentru prelungirea duratei de viaţă a florilor. Se pulverizează fixativul pe dosul frunzelor şi sub petalele de pe margini. Rolul acestuia este de a preveni desprinderea petalelor şi lăsarea frunzelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Pe asta nu o ştiai! Ce se întâmplă dacă dai cu fixativ florile din vază