Antena Meniu Search
x

Iarna și-a făcut apariția la munte și a oferit peisaje de neuitat localnicilor și turiștilor (Video)

E iarnă în toată regula la munte, pe creste, dar şi pe drumurile înalte. Transalpina a îngheţat, la fel şi Transfăgărăşanul, iar drumarii au de lucru cu deszăpezirea. În ciuda vremii deloc prietenoase, turiştii încă se aventurează prin munţi, în căutarea senzaţiilor tari.

de Redactia Observator

la 19.10.2020, 08:52

Vezi și
  • Transalpina a fost închisă, cu două zile înainte de termen.
  • Turiștii nu iau în calcul pericolele la care se expun și se aventurează pe crestele montane.

Peisajul este complet alb pe cea mai înaltă şosea din România. Viscolul a troienit brazii, iar temperaturile cu minus au îngheţat tot ce era verde. Câţiva turişti au ieşit să înfrunte iarna, fără să ţină cont de pericolele de pe munte. 

Din cauza viscolului, drumarii nu au putut deszăpezi Transalpina, aşa că drumul a fost închis, cu două zile înaintea termenului oficial. 

A nins şi pe Transfăgărășan. Angajaţii de la Compania de Drumuri au întâmpinat iarna cu utilajele cu lame şi cu peste două tone de sare împrăştiată pe carosabil. 

Şi în Braşov, crestele munţilor din masivul Postăvaru sunt complet albe. Turiştii care au petrecut weekendul la cabană au fost surprinşi de zăpada căzută. 

La Băişoara, primul strat de nea le dă speranţe turiştilor că în curând vor schia. 

Zăpadă nu s-a lăsat aşteptată nici în Munţii Rodnei. La peste două mii de metri altitudine, staţia meteo de la vârful Pietrosu a fost complet acoperită de zăpadă. 

Iar Pasul Prislop a fost greu de traversat din cauza zăpezii instalate pe carosabil. 

Chiar dacă vizibilitatea pe munte este scăzută, pe unii turişti, zăpada i-a făcut să se aventureze pe crestele montane. 

Iarna nu va apuca însă să îşi intre în drepturi, anunţă meteorologii. 

Mihai Timu, meteorolog: Începând de miercuri, circulaţia aerului se va schimba, ceea ce va însemna un aport de aer mai cald pe care îl vom resimţi mai ales joi şi vineri, când cel puţin în partea de vest, sud şi sud-est a României, din nou pe parcursul zilei, maximele să depăşească uşor 20 de grade. 

Până atunci, însă, ne vom îmbrăca ceva mai gros, mai ales după apusul soarelui. În nopţile viitoare, temperatura va coborî până la zero grade în sud-vest, iar în Capitală vom avea în jur de cinci grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Iarna și-a făcut apariția la munte și a oferit peisaje de neuitat localnicilor și turiștilor (Video)