Antena Meniu Search
x

Video Pensionar din Gorj, voluntar pe microbuzul școlar de dragul copiilor. VIDEO

O lecţie de mare omenie vine din judeţul Gorj. Sute de elevi riscau să meargă pe jos, kilometri întregi, până la şcoală, dar şoferul unui microbuz şcolar a decis să facă voluntariat de dragul copiilor. Chiar şi după ce s-a pensionat, bărbatul a continuat să-i ducă pe cei mici la şcoală şi înapoi acasă. Era singura soluţie pentru că Primăria nu putea face angajări.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 06.11.2020, 11:22

Vezi și
  • Mihai Jugureanu nu a renunțat la jobul său, deși s-a pensionat de o lună.
  • Primăria localității nu și-a permis să scoată la concurs postul de șofer.

Mihai Jugureanu, șofer microbuz școlar: Dezinfectez. În fiecare dimineață, după fiecare cursă, la pauză, dezinfectăm în microbuz.

Nici nu s-au crăpat bine zorii zilei, că a și început programul de lucru al domnului Mihai. De aproape două decenii, se trezește cu noaptea-n cap și are grijă ca toți copiii din comună să ajungă la timp în bănci.

De mai bine de o lună a ieșit la pensie, dar nu s-a putut dezlipi de copii. A continuat să-și facă meseria fără să fie plătit. Face voluntariat pentru că Primăria nu a reușit să angajeze pe altcineva în locul lui.

Mihai Jugureanu, șofer microbuz școlar: Am lucrat 16 ani aici, la Primărie, cum să las copiii pe jos sau singuri? 

Diana Speretoiu, reporter Observator: Cam câți kilometri faceți pe zi? 

Mihai Jugureanu, șofer microbuz școlar: 264 de kilometri. Astea sunt cursele. Dacă mergeți cu mine toată ziua, vă amețesc.

În pandemie, Primăria nu a putut face angajări pentru că toate posturile au fost blocate.

Ilie Petroi, primarul comunei Aninoasa: Aveam o situaţie fără scăpare în sensul că nu am avut această posibilitatea să inițiem concursul pentru ocuparea postului de șofer microbuz școlar întrucât toate posturile au fost suspendate pe această perioadă și am recurs la această modalitate prin îngăduința șoferului care a ieșit la pensie.

În comună, sunt două microbuze care trebuie să aducă la școală peste 300 de copii. Acum cea mai mare temere a celor de la școală este că, în curând, unul dintre microbuze s-ar putea defecta pentru că sunt vechi și au sute de mii de kilometri la bord.

Alexandru Petroi, directorul școlii: Ne presează ideea că s-ar putea defecta unul dintre microbuze. La traseul pe care îl face, este foarte dificil, practic imposibil să acoperim cu un singur microbuz școlar. Nu se poate așa ceva.

În această lună, Primăria a anunțat că va scoate la concurs un post de șofer pentru microbuzul școlar. Încă în putere, domnul Mihai se gândește chiar să candideze și el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Pensionar din Gorj, voluntar pe microbuzul școlar de dragul copiilor. VIDEO