Antena Meniu Search
x

Sute de pensionari din judeţul Galaţi au rămas fără ajutorul de înmormântare

Sute de pensionari din Târgu Frumos, judeţul Galaţi, au rămas peste noapte fără ajutorul de înmormântare. Oamenii au cotizat ani la rând la Casa de Ajutor Reciproc, iar când au vrut să-şi retragă banii, nu au mai avut ce.

de Redactia Observator

la 20.02.2019, 08:43

Vezi și

Sute de pensionari din Târgu Frumos, judeţul Galaţi, au rămas peste noapte fără ajutorul de înmormântare. Oamenii au cotizat ani la rând la Casa de Ajutor Reciproc, iar când au vrut să-şi retragă banii, nu au mai avut ce. Preşedintele a murit în urmă cu o jumătate de an, şi de atunci nimeni nu mai ştie ce s-a întâmplat cu sumele strânse în cont. Păgubiţii speră ca poliţiştii să le facă dreptate.

E închis şi se pare că va rămâne aşa. Spre disperarea celor 500 de pensionari, care, după ce au contribuit zeci de ani, se văd acum fără ajutorul de înmormântare.

Supăraţi, oamenii s-au dus la primarul oraşului şi i-au cerut ajutor. Iar edilul a chemat-o la el pe contabila instituţiei. De câteva luni, de când preşedintele CAR-ului a murit, ea se mai ocupă de ONG.

Când au văzut că primarul nu-i poate ajuta, păgubiţii s-au dus la Poliţie.

A fost înregistrată o sesizare formulată de o femeie de 66 de ani din localitate, sesizare în care aceasta susține că, de anul trecut, de la decesul soţului său, a făcut nenumărate cereri de ajutor de înmormântare, dar nu l-a primit nici până în prezent.

Un dosar penal pentru înşelăciune a fost deschis în acest caz. Poliţiştii au descoperit că paguba ar fi de 200.000 de lei. Iar Casa de Ajutor Reciproc din Târgu Bujor are ca active doar un apartament. Chiar dacă acesta s-ar vinde, nu toţi pensionarii şi-ar primi banii înapoi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Sute de pensionari din judeţul Galaţi au rămas fără ajutorul de înmormântare