Antena Meniu Search
x

La pensiunile din țară, românii petrec Revelionul tradițional

Miros de cozonac, ţuică fiartă şi mese încărcate cu platouri tradiţionale din care nu lipsesc jumările. De asta au parte românii care au ajuns în locuri pitoreşti din ţară. În pensiuni, înainte de marea petrecere, unii turişti se relaxează lângă sobă.

Vezi și

Miros de cozonac, ţuică fiartă şi mese încărcate cu platouri tradiţionale din care nu lipsesc jumările. De asta au parte românii care au ajuns în locuri pitoreşti din ţară. În pensiuni, înainte de marea petrecere, unii turişti se relaxează lângă sobă. Alţii se aventurează în drumeţii cu săniile trase de cai sau fac baie ca vikingii.

În munţii Rodnei, turiştii au râs şi au strigat din toate puterile. Aşa au deschis cea mai mare petrecere din an. Asta în timp ce admirau priveliştea splendidă dintr-o pădure încărcată cu zăpadă.

Dar tot acolo unii au găsit o atracţie ceva mai rar întâlnită. O baie fierbinte într-un ceaun imens, în aer liber. Apa se aduce la temperatura potrivită tot într-un mod original.

Unii numesc asta baie ca a vikingilor care obişnuiau să-şi călească astfel trupurile.

Pe ritmuri de dans popular. Aşa au fost primiţi turiştii într-o pensiune din Băile Felix şi, după ce s-au acomodat cu locul, a venit şi a doua surpriză: pomana porcului. Bunătăţi făcute pe loc dintr-un porc de 250 de kilograme.

La o pensiune din Valea Jiului, meniul este unul tradiţional. Turiştii au fost întâmpinaţi cu ceaun haiducesc. Iar până ce vor gusta, turiştii vin rând pe rând lângă ceaun, atraşi de miros.

După-amiaza s-a încheiat aşa cum a început. Cu o repriză de dansuri. N-a durat mult însă, pentru că turiştii se pregătesc de încă o petrecere în această noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » La pensiunile din țară, românii petrec Revelionul tradițional