Antena Meniu Search
x

Pentru dependentul de droguri, statul are un singur raspuns: rabdarea

In iunie, fondurile se termina, iar dependentii vor ramane fara medicamente sau, mai rau, vor ajunge din nou in strada, la aceeasi seringa.

Vezi și

Ii vom spune Bianca. Are 30 de ani si e dependenta de heroina de-o viata. Prima doza a luat-o cand avea 12 ani si de atunci, nicio zi fara seringa. La fel ca Bianca, Andrei a cunoscut heroina de mic si a incercat orice.

Bianca si Andrei au intrat in programul de recuperare acum mai bine de cinci ani si de atunci, sunt dependenti de drogurile sintetice asigurate de stat. In mai putin de doua luni, banii se termina, iar eforturile lor vor fi in zadar.

Fara bani, nu doar drogurile de substitutie dispar. Actiunile ARAS de impartire a seringilor si prezervativelor in zonele de consum vor fi si ele din ce in ce mai putine.

Statul nu doar ca nu da bani pentru programele menite sa reduca numarul dependentilor, ci pretinde de la organizatii bani pentru orice actiune.

Nu sunt bani pentru programe, dar se gasesc pentru salariile celor care ar trebui sa le implementeze, daca ar avea si cu ce. In 2010, Agentia Nationala Antidrog a primit peste sapte milioane si jumatate de euro pentru bunuri si salarii, in timp ce programele au primit 40.000 de euro, de 16 ori mai putin. Totul, in contextul in care Romania este pe primul loc in Europa privind cresterea numarului de dependenti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pentru dependentul de droguri, statul are un singur raspuns: rabdarea