Antena Meniu Search
x

Dulci şi aromaţi, pepenii dulci de Dăbuleni ar putea ajunge la suedezi

Dulci şi aromaţi, pepenii de Dăbuleni ar putea deveni celebri şi în Suedia. Mai multe supermarketuri de acolo s-au arătat interesate de lubeniţele de la noi.

Vezi și

Dulci şi aromaţi, pepenii de Dăbuleni ar putea deveni celebri şi în Suedia. Mai multe supermarketuri de acolo s-au arătat interesate de lubeniţele de la noi. Iar fermierii sunt încântaţi: marfa care merge la export nu va mai putrezi pe câmp, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

Anul acesta, datorită temperaturilor ridicate din primăvară, pepenii s-au copt mai devreme. Iar cei de la Dăbuleni vor ajunge curând în pieţe. Mai mult chiar.

Lubeniţele ar putea ajunge mult mai departe, tocmai în Suedia. Comercianţii de acolo vor să încheie contracte cu fermierii români. 

Claudia Ghita, purtator de cuvant Primaria Orasului Dabuleni: "Suedia a fost cea care a venit cu cerere pentru lubenitete de la Dabuleni."

Cei din Dăbuleni spun ca marfă este, atât pentru pieţele din ţară, cât şi pentru cei din străinătate. De pe un hectar de teren se recoltează 80 de tone de pepeni, aşa că ar avea de unde satisface şi pofta suedezilor.   

Alin Moraru, fermier Dabuleni: "Cum cei din afara aduc la noi, am putea sa ducem si noi in afara. Pepenii nostri de Dabuleni sunt cei mai buni. Nu se compara cu niciun pepene."

Mai pofticioşi din fire, românii cumpara insa si de la altii, in extra-sezon.Ţara noastră importă pepene verde în valoare de aproape 10 milioane de euro, în timp ce lubeniţele româneşti putrezesc pe câmp, aşa cum s-a întâmplat vara trecută. Fermierii sunt convinşi că exportul va fi salvarea lor.

Anul acesta, pepenii vor pleca din Dăbuleni cu preţul de un leu şi jumătate kilogramul. La început de sezon, în pieţe va coste dublu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Dulci şi aromaţi, pepenii dulci de Dăbuleni ar putea ajunge la suedezi