Antena Meniu Search
x

Metrou cu 2000 de călători, ”la un pas de deraiere”, în București

Un tren plin cu aproape două mii de călători a fost la un pas să deraieze în subteran! Este dezvăluirea făcută luni de liderul sindicatului de la metrou.

Vezi și

Un tren plin cu aproape două mii de călători a fost la un pas să deraieze în subteran! Este dezvăluirea făcută luni de liderul sindicatului de la metrou. Tot el spune că trenul a avut o defecţiune la sistemul de direcţie.

Incidentul ar fi avut loc în urmă cu două săptămâni, susţine liderul sindicatului de la metrou. Aproape 2000 de călători se aflau în trenul nou, abia importat din Spania, când ar fi apărut defecţiunea la sistemul de direcţie. 

Ion Rădoi, preşedintele Sindicatului Liber Metrou: "Un boghiu la un tren este, ca să explic altcumva - direcţia unei maşini. Deci este ca şi cum ai pierde direcţia unei maşini."

Mai mult, sindicaliştii susţin că incidentul s-ar fi repetat, din cauza aceleiaşi defecţiuni. 

Toate trenurile au un ansamblu de rulare care se numeşte boghiu. Din el fac parte mai multe elemente de siguranţă, printre care roţile vehiculului şi bieleta. Atunci când bieleta se rupe sau se deformează, se micşorează distanţa dintre roţi. Astfel, intervine pericolul deraierii. 

După o serie de negocieri eşuate la Ministerul Transporturilor, câteva sute protestatari au cerut astăzi, în faţa Guvernului, mai mulţi angajaţi şi mai multe verificări în subteran. 

Protestatarii au mai cerut prelungirea contractului de închiriere a spaţiilor comerciale din staţiile de metrou. Din septembrie, spun ei, zeci de angajaţi ar urma să rămână fără loc de muncă. În plus, sindicaliştii se plâng şi de salariile mici. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Metrou cu 2000 de călători, ”la un pas de deraiere”, în București