Antena Meniu Search
x

Video Pericol pe roţi: Ambulanţele care ar trebui să salveze pacienţii din Vrancea se strică în drum. "L-am reparat. L-am pus cu picătura, nu a ţinut"

Multe dintre ambulanțele din Vrancea au peste 750.000 de kilometri la bord, iar patru au depășit chiar un milion de kilometri. Mașinile vechi sunt întreținute cu eforturi mari, dar chiar și așa au fost cazuri în care ambulanțele s-au stricat în drum. Angajații spun că s-au săturat să tot peticească rablele. 

de Redactia Observator

la 28.02.2023, 08:21

Vezi și

Cu sute de mii de kilometri parcurşi pe drumurile din judeţ, 15 din cele 50 de salvări de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vrancea însă mai sunt folosite la solicitări. 

Alexandru Gurgu, director tehnic SAJ Vrancea: În legislaţia actuală nu există o limită de kilometri şi probabil că asta este cauza. 

Nu de puține ori chiar viaţa celor care pleacă să-i salveze pe alţii este în pericol. 

Ionuț Bălan, lider sindicat SAJ Vrancea: Pe ăsta l-am mai reparat de două ori. L-am pus cu picătura, se pare că nu a ţinut...

Pe acelaşi subiect

Gabriela Moroș, asistent SAJ Vrancea: Este dificil, dar plecăm de fiecare dată siguri pe noi pentru că, interesul nostru este să ajungem în siguranţă la pacient şi că ambulanţierul deja a verificat deja maşina şi stiu sigur că în ziua respectivă nu ar trebui să ne lase.

Cele mai vechi ambulanţe din dotarea SAJ Vrancea sunt din 2007

Cele mai vechi ambulanţe din dotarea SAJ Vrancea sunt din 2007. Nu de puține ori s-au stricat în drum și a fost nevoie de alte echipaje care să preia urgențele.

Laurențiu Albiș, manager SAJ Vrancea: Oricât de mult ne-am chinui să le reparăm...rar, dar se mai întâmplă şi să se defecteze în drum spre cazuri. 

Numărul mare de km la bord este cauzat și de transferurile spre alte judeţe din cauza deficitului de personal. 

Ionuț Bălan, lider sindicat SAJ Vrancea: Sunt zile şi ture când nici măcar chirurg nu este pe tură, a trebuit pentru o banală apendicită să transportăm la Galaţi.

Şi serviciul de ambulanţă are nevoie de cel puțin 7 medici şi 25 de asistenți și ambulanțieri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Pericol pe roţi: Ambulanţele care ar trebui să salveze pacienţii din Vrancea se strică în drum. "L-am reparat. L-am pus cu picătura, nu a ţinut"