Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! Pericolele din suplimentele alimentare

In cautarea tineretii vesnice, sunt multi cei care testeaza tot felul de leacuri minune. Mai ales ca se gasesc la tot pasul. Romanii consuma suplimente alimentare pe paine. Unii nu le iau nici macar din farmacii, ci de pe internet sau din magazine obscure.

Vezi și

“Astea sunt vitaminele, iar astea sunt mineralele! Cel mai bine se administreaza cu prima masa a zilei”. E recomandarea omului care e doar un simplu vanzator, fara niciun fel de studii in medicina sau farmacie. Vinde suplimente alimentare de ani de zile si garanteaza pentru ele cu… onoarea de negustor cinstit.

Cumparatorul n-are incotro si trebuie sa-l creada pe comerciant pe cuvant. Nici macar prospectul nu e scris in limba romana. Comerciantul aduce pastile din strainatate si isi agata clientii naivi pe internet.

Farmacistul nu stie prea multe despre produsele carora le face reclama. Dar nu se sfieste sa le recomande calduros celui aflat in cautarea unui tratament de vitaminizare a organismului. Ca argument suprem, descifreaza ce e scris pe ambalajul unui supliment care ar fi folosit de sute de ani in Japonia.

“Pot sa rezulte niste efecte secundare nedorite”, sustine Constantin Ionescu Targoviste, directorul Institutului Diabet, Nutritie si Boli Metabolice „Nicolae Paulescu"

De la afectiuni grave ale stomacului pana la ciroze hepatice, toate pot fi cauzate de consumul necontrolat de suplimente, de care organismul nu are nevoie. “Sa mananci cat mai mult natural si variat si sa nu iei nici un supliment nutritiv, sa faci activitate fizica si sa-ti mentii greutatea normala, n-ai nevoie in aceasta situatie de nici un supliment”, a adaugat Constantin Ionescu Targoviste

Dar, producatorii de astfel de leacuri speculeaza din plin dorinta noastra de a ramane tineri si in forma. In fiecare an, piata romaneasca creste cu 20 la suta, adica se mareste cu aproape 15 milioane de euro. Asta din cifre oficiale, pentru ca multi negustori opereaza pe piata neagra. “S-au oprit definitiv de la comercializare 50 de kilograme de suplimente alimentare in valoare de 6.500 de lei care erau totl improprii cunsumului uman”, a precizat Cristian Bogdan Nica, de la ANPC.

Specialistii recomanda consumul de suplimente alimentare numai cu stricta indicatie a medicului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Pericolele din suplimentele alimentare