Antena Meniu Search
x

Mai multe blocuri turn din Sibiu atrag adolescenţii să îşi facă selfiuri la înălţime

Psihologul care a stat de vorbă cu colegii Denisei, fetiţa care a căzut de pe bloc în timp ce îşi făcea o fotografie, s-a alăturat unui experiment realizat de reporterii Observator.

Vezi și

Psihologul care a stat de vorbă cu colegii Denisei, fetiţa care a căzut de pe bloc în timp ce îşi făcea o fotografie, s-a alăturat unui experiment realizat de reporterii Observator.

Cât de uşor se poate ajunge pe acoperişul unui bloc de 10 etaje? Foarte uşor, au descoperit reporterii Observator. 

-Din păcate, nici eu nu credeam ca la câteva zile după tragicul incident din Sibiu să găsim un alt bloc, cu 10 etaje, unde uşa care desparte etajul de acoperiş să fie deschisă.

Pe astfel de blocuri înalte, priveliştea unui oraş frumos, cum e Sibiul, te poate lăsa fără cuvinte. Din păcate, oricine poate avea acces în clădiri. Şi mai uşor, aţi văzut, se poate ajunge pe acoperişuri. Iar pericolul cel mai mare este în cazul copiilor şi adolescenţilor, care nu conştientizează pericolul unei fotografii.

Pe acelaşi subiect

-Un adult va putea să aproximeze unele riscuri pentru viaţa lui, pe când un adolescent nu va face asta.

Un selfie făcut de un copil şi postat pe Internet este ca o siguranţă că poate fi valorizat de grupul lui de prieteni.

-Îţi dă ţie un sentiment că ai nişte calităţi, că faci ceva, că eşti apreciat.

El este psihologul care a stat de vorbă cu o parte dintre adolescenţii care au văzut-o pe Denisa cum cade de pe acoperişul unui bloc din Sibiu, pe când încercau să îţi facă, cu toţii, un selfie. Adolescenţii au nevoie de consiliere, după întâmplarea tragică.

-Tot din discuţiile cu tinerii, ei mi-au indicat acest loc, eu nu ştiam, şi am o bănuială că nu este singurul loc din Sibiu unde tinerii, sau orice altă persoană, poate să urce fie să vadă peisajul, fie să îşi facă un selfie.

Locatarii blocului de 10 etaje, de pe care a căzut Denisa când o balustradă s-a desprins, au înlocuit uşa care dă spre acoperiş cu una mai solidă.

-Uşa, astăzi, este consolidată. Bine, "româneşte". Cu şuruburi.

Denisa a fost ieri înmormântată. Ancheta, însă, n-a ajuns la final.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Mai multe blocuri turn din Sibiu atrag adolescenţii să îşi facă selfiuri la înălţime