Antena Meniu Search
x

Perla, o elevă olimpică de etnie romă din Botașani, a luptat cu prejudecăţile celor din jur până când le-a învins

Are un nume predestinat Perla. A fost părăsită de mamă la naştere şi poartă stigmatul etniei rome, blamată de multe ori. Perla are 19 ani, este din Botoşani şi a luptat cu prejudecăţile celor din jur, până când le-a învins.

Vezi și

Are un nume predestinat. Perla. A fost părăsită de mamă la naştere şi poartă stigmatul etniei rome, blamată de multe ori. Perla are 19 ani, este din Botoşani şi a luptat cu prejudecăţile celor din jur, până când le-a învins.

E olimpică, dansează, cântă, joacă teatru, iar acum a fost admisă la cinci universităţi de prestigiu din Marea Britanie. Visează să lucreze la Consiliul Europei, să facă bine celor din jur şi să facă viaţa romilor mai uşoară.

Pare desprinsă de pe coperta revistelor de modă. Ar putea fi oricând, un fotomodel de succes. Ea este Perla Scripcariu.

E tânără, frumoasă şi inteligentă. Şi ştie deja ce vrea de la viaţă.

Perla s-a născut într-o comunitate de romi. Cea care i-a dat viaţă a abandonat-o. A fost crescută de o mătuşă şi, încă de mică a fost supusă prejudecăţilor celor din jur.

Dar jignirile nu au descurajat-o pe Perla. A fost o elevă silitoare. A învăţat atât de mult, încât, la liceu nu s-a mai simţit stigmatizată de colegi. Perlei îi place să citească, să cânte, să danseze, să joace teatru şi să scrie poezii.

Este olimpică, iar acasă, la Botoşani are zeci de trofee de la concursurile la care a participat.

Iar acum, după ce a obţinut puţin sub 9 medie la bac, a fost acceptată de cinci universităţi renumite din Marea Britanie.

A ales-o pe cea care crede că o va aduce mai aproape de visul său, acela de-a lucra la Consiliul Europei. Universitatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Politice, din Birmingham. Pe viitor, speră să schimbe percepţia oamenilor asupra romilor.

Ca să-şi atingă visul, Perla vrea să înfiinţeze un ONG în Marea Bitranie. Ea deja patru ani de experienţă în voluntariat şi multe participări la conferinţe naţionale şi internaţionale, având ca temă drepturile omului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Perla, o elevă olimpică de etnie romă din Botașani, a luptat cu prejudecăţile celor din jur până când le-a învins