Antena Meniu Search
x

Update Pescadorul scufundat în Marea Neagră a fost găsit. Autoritățile fac eforturi să recupereze trupurilor celor doi marinari care încă nu au fost găsiţi

Pescadorul dat dispărut luni în Marea Neagră, după ce s-a scufundat în zona Gura Portiţiei, a fost descoperit duminică la o distanţă de aproximativ 10 kilometri est de Chituc, la o adâncime de 21 de metri.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 22.05.2021, 22:38

Vezi și

Autorităţile urmează să afle cauze care au dus la scufundarea ambarcaţiunii şi să recupereze trupurilor celor doi marinari care încă nu au fost găsiţi. 

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în data de 22 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa,  împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii de Coastă  şi două mijloace de mobilitate navală, au desfăşurat activităţi in vederea  identificării epavei  unei ambarcaţiuni.

„Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acţionat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând şi identificând epava pescadorului Sea Shark 1,  la o distanţă de aproximativ 10 kilometri est de Chituc”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă. Epava a fost găsită la o adâncime de 21 de metri. 

Sursa citată a menţionat că în acest caz au loc cercetări cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă şi distrugere sau avarierea unei nave. De asemenea, în perioada următoare vor fi desfăşurate activităţi pentru identificarea cauzelor care au condus la scufundarea pescadorului şi recuperarea corpurilor neînsufleţite ale membrilor de echipaj.

Pe acelaşi subiect

Scufundarea pescadorului, învăluită în mister

Comandantul de pe Sea Shark 1 avea 36 de ani de experienţă pe mare. Specialiştii cred însă că supraîncărcarea navei le ar fi putut fi fatală celor cinci membri ai echipajului. Pescarii au explicat însă pentru Observator că practica e veche, pentru că sunt plătiţi la tonă.

Cei cinci pescari de pe nava Shark 1 se aflau în zona Lacului Sinoe, la aproximativ 7 kilometri sud de Sarichioi, atunci când o furtună s-a strânit din senin. În timp ce celelalte patru pescadoare au plecat la primul semn de vremea rea, nava Shark 1 a rămas pe loc.

Filmul naufragiului din Marea Neagră

Alarma pe mare s-a dat puţin după ora 8 dimineaţa. Un apel la 112 anunţă dispariţia unui pescador la bordul căruia se aflau cinci pescari. O armată de salvatori a pornit în căutări: pe apă, la ţărm şi în aer.

Au chemat în ajutor un elicopter şi din Bulgaria.

În timp ce salvatorii "periau" litoralul de la sud până în deltă marea a dus la ţărm trei cadavre. Curenţii puternici au dus doi dintre bărbaţi în zona Gura Portiţei şi unul pe plaja Vadu.

Pescadorul Shark 1 a plecat în misiune alături de un altul de la aceeaşi firmă, Shark 3, din Portul Midia în zona Gura Portiţei. Ar fi trebuit să ajungă înapoi în port la ora 22. Marinari de pe cinci ambarcaţiuni pescuiau în acea zonă. În jurul orei 20, vântul puternic i-a speriat pe pescari. Nu și pe cei de pe Shark 1.

Pescadorul Shark 1 era la 7 mile în larg, în dreptul Edighiol Periboina, la 10 kilometri de Gura Portiţei. De la ora 18.30 s-a pierdut orice legătură cu pescadorul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Pescadorul scufundat în Marea Neagră a fost găsit. Autoritățile fac eforturi să recupereze trupurilor celor doi marinari care încă nu au fost găsiţi