Antena Meniu Search
x

Petrecerile continuă pe litoral, în ciuda restricțiilor impuse din cauza coronavirusului (Video)

Petrecerile în cluburi se ţin lanţ pe litoral. Agenţii se mulţumesc să dea amenzi care, în unele cazuri, nu valorează nici cât o şampanie. Aşa că distracţia continuă, fără reguli. Pandemia nu a stricat nici obiceiurile la nunţi. Zilele trecute, în Constanţa, zeci de invitaţi au petrecut cu lăutari, în faţa blocului.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 28.07.2020, 23:14

Vezi și
  • Patronii de localuri nu par impresionați de amenzile încasate.
  • Câteva locații au fost închise doar pentru 24 de ore.

Petrecerile până la răsărit cu DJ şi lasere atrag tinerii ca într-un miraj în cluburile de pe litoral, aşa cum s-a întâmplat şi în weekendul acesta. Nimeni nu ţine cont de distanţare şi nici nu poartă mască pentru că, teoretic, este aer liber. 

Agenţii vin în control, dau amenzi, dar nu sperie pe nimeni. Într-un club din Mamaia, unde şampania este comandată cu roaba, agenţii au dat două weekenduri la rând amenzi de 10.000 de lei- cât o sticlă exclusivistă de spumant. 

În ultimele două weekenduri, pe întreg litoralul românesc, la cluburi şi la terase au fost aplicate 488 de sancţiuni în valoare totală de 523.000 de lei. 

Poliţiştii nu au nicio putere să suspende activitatea unui club. Tocmai de aceea, aceştia merg în controale însoţiţi de inspectori de la Protecţia Consumatorilor, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară şi de la protecţia muncii. 

George Niculescu, prefectul judeţului Constanţa: Polițiștii pot să aplice sancţiuni în mod repetat. Măsura suspendării activităţii până la remedierea problemelor constatate se face de către DSV şi de către OPC, lucru care s-a întâmplat de mai multe ori în acest sezon. 

Până acum, activitatea a fost suspendată doar la un festival de muzică, din cauza nerespectării regulilor de protecţie împotriva coronavirsului. Însă doar până a doua seară, când festivalul a fost reluat. 

În alte două cluburi şi la o terasă din Mamaia, Protecţia Consumatorului a suspendat activitatea după ce au găsit nereguli în bucătărie şi la bar. Dar şi acestea au fost redeschise imediat. 

Cristina Mihaela Schipor, director DSP: Se fac controale mixte tocmai pentru a se putea întruni toate elementele de a se putea suspenda activitatea unei unităţi care nu respectă legislaţia în vigoare. 

Agenţii au oprit şi nunta, cu peste 200 de invitaţi, a verişoarei Simonei Halep. Însă toate aceste măsuri sunt doar o picătură în mare. Distracţia continuă weekend de weekend pe litoral. 

Zilele trecute, tot pe litoral, a fost chiar și o nuntă în faţa blocului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Petrecerile continuă pe litoral, în ciuda restricțiilor impuse din cauza coronavirusului (Video)