Video

Petrecerile de Revelion, reclamate de vecini. Au curs amenzile în noaptea dintre ani

De Francesca Simionescu.
Publicat: 01.01.2021, 19:58.
Actualizat: 01.01.2021, 20:01

Suntem în pandemie, aşa că petrecerile cu zeci de invitaţi sunt încă ilegale. A fost o sărbătoare care unora le-a amintit de cele din vremea comunismului. Iar Revelionul petrecut zgomotos în propriile case nu a fost apreciat de toată lumea. Aproape patru mii de apeluri au fost noaptea trecută la 112, iar multe dintre ele reclamau şi chefurile organizate de vecini.

Aproape 7.000 de amenzi au dat poliţiştii în ultimele 24 de ore, iar jumătate dintre ele au fost pentru cei care nu purtau masca de protecţie.

N-au scăpat de sancţiuni nici petrecăreţii din noaptea de Revelion, în condiţiile în care ştim că petrecerile sunt interzise în această perioadă.

Au fost oameni care au sunat la 112 să reclame tocmai astfel de lucruri.

In total, polițiștii au controlat ieri peste 70 mii de persoane fizice și 13.600 de persoane juridice, şi au fost inclusiv pe la societăţi care au vândut artificii.

Aproape 7.000 de amenzi de Revelion

În ultimele 24 de ore, 24.500 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, precum și peste 2.300 de polițiști locali, au fost mobilizați la nivel național pentru asigurarea măsurilor de ordine publică și a intervențiilor în caz de urgență.

Forțele de ordine au intervenit la peste 4.400 de evenimente în ultima zi a anului, au constatat 909 infracțiuni și au dat 6.900 de amenzi în valoare totală de 2.192.604 lei.

Acțiunile personalului MAI au vizat prevenirea riscurilor și a faptelor antisociale, precum și combaterea unor infracțiuni grave și acordarea de sprijin cetățenilor aflați în situații de pericol.

În noaptea de Revelion, la numărul unic de urgență 112 au fost sesizate 3.598 de evenimente care au necesitat intervenția structurilor MAI. Dintre acestea, 1.242 au vizat situații de urgență sau acordarea primului ajutor medical de către echipajele SMURD.

În ultimele 24 de ore, polițiștii, jandarmii și polițiștii de frontieră au fost sesizați cu privire la 909 posibile infracțiuni, 243 de autori fiind prinși în flagrant. În plus, au fost depistați 7 urmăriți național sau internațional.

​Pentru monitorizarea traficului rutier, polițiștii au acționat cu 286 aparate radar pentru prevenirea accidentelor grave. În urma abaterilor constatate, au fost suspendate 219 permise de conducere și 57 certificate de înmatriculare.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au acordat o atenție deosebită acțiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în Noaptea de Revelion.

În urma verificărilor, din cele aproximativ 6.900 de sancțiuni contravenționale aplicate la nivel național, 3.900 au fost aplicate în contextul epidemiologic actual, dintre care peste 3.100 pentru nepurtarea măștii de protecție, 675 pentru nerespectarea de către agenții economici și persoanele fizice a măsurilor privind organizarea sau participarea la evenimente publice sau private, a regulilor privind activitatea de transport persoane sau privind organizarea programului de lucru, precum și încălcarea restricțiilor de circulație și 52 pentru nerespectarea distanțării fizice.

Față de două persoane s-au început cercetările pentru infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.