Meniu
Search
x

Piaţa Reşiţa din Bucureşti, închisă din cauza nerespectării regulilor anti-coronavirus

Piaţa Reşiţa din Bucureşti a rămas fără autorizaţia de funcţionare, după ce un control al Poliţiei Locale şi DSP Bucureşti a scos la iveală mai multe nereguli, printre care şi nerespectarea regulilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

De Cornel Preda la 29.07.2020, 12:01
  • Au fost găsite și produse ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor
  • Unele societăți comerciale din Piața Reșița nu aveau acord de funcționare

Piaţa Reşiţa a fost vizitată de inspectori, care au descoperit că administratorii nu respectau nici cele mai elementare reguli de prevenţie a răspândirii Covid-19.

Ce nereguli au fost descoperite în Piața Reșița

  • Nu aveau stabilite circuitele de intrare şi ieşire din complexul comercial
  • Nu aveau montate la vedere dispenserele cu dezinfectant
  • Nu aveau angajaţi care, la intrarea în piaţă, să poată măsura temperatura clienţilor
  • Angajaţii administratiei pieţei şi comercianţii nu purtau măşti şi mănuşi
  • Piaţa nu era dotată cu pereţi despărţitori între tarabe
  • La intrarea în toate magazinele din piaţă nu erau luate măsurile de distanţare socială.

Primăria Sectorului 4 a retras autorizaţia de funcţionare a Pieţei Reşiţa

Mai mult, la magazinele alimentare au fost descoperite produse ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor, precum carne expirată, produse de patiserie fără documente de provenienţă sau fără termen de valabilitate afişat, precum şi legume şi fructe mucegăite.

Toate acestea au fost fie confiscate, fie retrase de la comercializare în vederea distrugerii.

Primăria Sectorului 4 a retras autorizaţia de funcţionare a Pieţei Reşiţa, ca urmare a rezultatelor unui control complex desfăşurat sâmbăţă, 25.07.2020, de către Poliţia Locală şi Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti, care au descoperit o serie de abateri grave, sancţionate de Legea nr. 55/2020, O.G. nr. 99/2000 şi Legea 12/1990”, anunţă un comunicat al primăriei de sector.

În urma controlului, s-a constatat, de asemenea, că un număr de 5 societăţi comerciale nu deţineau acord de funcţionare emis conform legii, drept pentru care a fost demarată procedura de suspendare provizorie a activităţii acestor agenţi comerciali.

Gunoaie chiar în incinta Pieței Reșița

Totodată, în incinta pieţei au fost descoperite deficienţe şi în privinţa menţinerii curăţeniei. Concret, spaţiul nu mai fusese spălat şi igienizat de mai bine de o lună, deşi acesta este folosit zilnic de mii de oameni, iar depozitarea gunoaielor se făcea necontrolat, chiar în incinta pieţei.

Întrucât rezultatele controlului au scos în evidenţă un risc epidemiologic major , prin care se pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa celor care îşi fac cumpărăturile de acolo, Primăria Sectorului 4 a decis suspendarea activităţii complexului comercial Piaţa Reşiţa, aflat în administrarea societăţii ROMSINE PRODCOMIMPEX SRL. Pentru neregulile mai sus-menţionate, inspectorii de control au întocmit şi un număr de 17 procese verbale de amendă, în valoare totală de 50.700 lei”, precizează Primăria Sectorului 4.

Oamenii se tem că piața va fi demolată

Angajații din Piața Reșița și-au exprimat nemulțumirea, pe Fii Observator, după măsurile luate de autorități.

Ziua a început cu scandal în Piața Reșița, unde proprietara pieței nu a mai lăsat angajații să intre. 

Oamenii acuză că ei nu au fost înștiințați de măsurile luate și că li s-a spus de către șefa pieței că piața va fi chiar demolată.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Piaţa Reşiţa din Bucureşti, închisă din cauza nerespectării regulilor anti-coronavirus