Antena Meniu Search
x

Piaţa Sudului va deveni un coşmar pentru şoferi! Se schimbă planurile pasajului subteran

Proiectul Pasajului subteran de la Piața Sudului se modifică. Cu alte cuvinte, pasajul nu va mai fi săpat pe dedesubt, ci mai întâi se va săpa o groapă foarte mare chiar în mjlocul intersecției, peste care va fi pusă placa de ciment

Proiectul Pasajului subteran de la Piața Sudului se modifică. Cu alte cuvinte, pasajul nu va mai fi săpat pe dedesubt, ci mai întâi se va săpa o groapă foarte mare chiar în mjlocul intersecției, peste care va fi pusă placa de ciment

Săpăturile vor începe în luna august, iar intersecția va fi refăcută în luna noiembrie, potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei. Proiectul Pasajului de la Piața Sudului ar trebui terminat până la 31 decembrie 2015, însă în acest moment există întârzieri din cauza unor probleme apărute la rețelele electrice și de canalizare.

"Groapa va fi făcută în mijlocul intersecției. Acolo este metroul, pereții mulați nu pot fi băgați prea mult în pământ pentru că sunt tunelele de metrou și nu poți să treci prin ele. Pentru nu putem facem acești pereți mulați, trebuie să facem o săpătură cu taluz și de aceea groapa este un pic mai mare. După ce se face taluzul, se toarnă pereții, apoi se toarnă radierul ca să țină pereții, se toarnă placa, după care se va reface intersecția", a explicat pentru Ion Dedu, director executiv al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei.

Cum vor fi afectaţi bucureştenii?

Astfel, se va întrerupe circulația în prima fază pe Nițu Vasile, între sos. Olteniței și strada Secuilor. Va fi întreruptă total, cu excepția celor trei benzi de circulație care vin dinspre bulevardul Obregia către Șoseaua Olteniței. Deci se poate ieși de pe Nițu Vasile.

În schimb, nu se va mai putea intra pe Nițu Vasile venind dinspre Văcărești, motiv pentru care va fi deviată circulația pe Mărțișor și pe Olteniței și pe străzile care sunt paralele cu Nițu Vasile. Se vor face niște semaforizări noi, pRovizorii. Într-o primă etapă se va opri tramvaiul și se vor introduce autobuze.

Fluxul de circulație care venea pe Sos. Olteniței dinspre Brâncoveanu către Romprim vor fi deviate pe linia de tramvai în zona pieței astfel încât să putem să lucrăm de la linia de tramvai către Nițu Vasile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Piaţa Sudului va deveni un coşmar pentru şoferi! Se schimbă planurile pasajului subteran