Antena Meniu Search
x

Pilotul elicopterului prabusit in Mures ar fi suferit un atac cerebral in timpul zborului

Era extrem de tensionat inainte de decolare. Martorii vorbesc despre un telefon urgent de la DNA, care ar fi grabit plecarea. Varianta confirmata si de singura supravietuitoare a accidentului. Femeia, care a scapat ca prin minune a fost externata

Vezi și

Nae Iacobescu, pilot. In mainile lui au stat vietile a cinci oameni. El a murit primul. “Din primele concluzii, ale medicilor legisti, ar fi avut un atac cerebral”, a spus primarul. Avea o experienta de 20 de ani in aviatia militara. Din 2005, pilota elicoptere civile. “In aviatia militara, a zburat pe doua tipuri de elicoptere. El a fost mai intai mecanic de bord, deci era un pilot si foarte bine informat”, a dezvaluit unul dintre colegi.

Stia pe de rost fiecare miscare a aparatului Eurocopter EC130, un elicopter extrem de sigur si de performant. Deocamdata, e greu de spus cine sau ce a dus aparatul intr-un picaj mortal. La elicopter exista dubla comanda. Asadar, si Terbea putea sa controleze zborul.

In seara tragediei, Nae Iacobescu ar fi fost extrem de tensionat. Martorii spun ca decolarea din Taureni a fost grabita de un telefon de la DNA. Pilotul, afaceristul Sorin Terbea, si angajata acestuia s-au urcat in graba in elicopter, umar la umar. Pe locurile din spate au stat cei trei germani de origine romana, mama, tata si fiu. La doar trei minute de la decolare, elicopterul s-a prabusit in lacul Taureni. Cinci oameni au murit in impact.

Rand pe rand, i-au adus la margine, i-am scos, am incercat sa le acordam primul ajutor, am trecut la manevre de resuscitare. Singura care a supravietuit este Emilia Morar, angajata lui Terbea. A salvat-o un localnic”, a declarat primarul din Taureni. “Am prins-o de mana, i-am luat mana pe umarul meu, pe spate si am tras-o dupa mine. Ca prin miracol, femeia a scapat doar cu rani superficiale”, a mentionat unul dintre sanvatori.

In urma cu doar cateva minute, Emilia Morar a parasit spitalul, a ales sa iasa pe o usa laturalnica, ferita de ochii jurnalistilor. Surse medicale povestesc ca si femeia ar fi vorbit despre un telefon pe care Terbea l-ar fi primit de la DNA. Pilotul elicopterului ar fi fost extrem de afectat de cele auzite.

Pe de alta parte, cei de la DNA neaga ca milionarul Sorin Terbea sau vreunul dintre asociatii sai ar fi fost vizati in vreun dosar. Nu acum, dar in trecut, atat el, cat si pilotul Nae Iacobescu, au fost implicati in dosarul "Mita din elicopter". Cei doi au impartit aceleasi probleme, aceiasi prieteni, aceeasi viata. Iar acum - acelasi sfarsit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pilotul elicopterului prabusit in Mures ar fi suferit un atac cerebral in timpul zborului