Antena Meniu Search
x

Mulţi români preferă să ia fără sfatul medicului pilule pentru imunitate şi se expun unor riscuri majore

În plin val de gripă, părinţii au încercat să-şi protejeze copiii cu tot felul de medicamente pentru imunitate.

Vezi și

În plin val de gripă, părinţii au încercat să-şi protejeze copiii cu tot felul de medicamente pentru imunitate. Pilule colorate, siropuri cu arome de fructe sau prafuri cu extract de plante. Au primit promisiuni că ceea ce cumpără din farmacii oferă o imunitate de fier. Iar mâine, când cei mici se vor întoarce la şcoală, vor fi protejaţi. Însă, doctorii sunt sceptici şi vin cu alte recomandări.

"Pentru imunitate aşa... Luaţi două dimineaţa pe stomacul gol. E bine să faceţi o cură de 20 de zile pe lună, timp de trei luni." Ofertele farmaciilor par nelimitate atunci când vine vorba despre pilulele de imunitate. "Mai avem..., vitamina C, dar nu v-aş recomanda să luaţi asta. Vitaminele o să vă dea o stare de energie, dar e de scurtă durată. Trebuie să luaţi trei pe zi!" 

Iar clienţi pentru astfel de suplimente sunt cu miile. Chiar statisticile arată că cei mai mulţi dintre români nu obişnuiesc să ceară sfatul medicului înainte de a înghiţi medicamente, atunci când vor să se trateze pentru răceală sau gripă. 

De altfel, automedicaţia a devenit o boală grea şi când vorbim despre medicamente mai puternice. De pildă, în ultimul an, unul din şase români a luat antibiotice fără să fie prescrise de un doctor. 

Specialiştii avertizează că niciun tratament, fie el şi pe bază de plante, nu se ia după ureche. Iar stimulentele pentru imunitate pot face organismul mult mai leneş în faţa virusurilor.

Pentru a ne menţine sănătoşi, mai ales acum, când vremea este extrem de schimbătoare, specialiştii recomandă, în primul rând, o alimentaţie corectă. O hidratare corectă este foarte importantă. Ceaiurile calde, dar şi sucurile de citrice contribuie mult la un sistem imunitar puternic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Mulţi români preferă să ia fără sfatul medicului pilule pentru imunitate şi se expun unor riscuri majore